Privita din exterior, vila are o silueta romantica, pusa in evidenta de balconul larg, din fier forjat, sarpanta ce coboara intr-o linie dulce si de ferestrele mari ale livingului, cu borduri grena. Mai mult, piscina asezata larg, chiar in fata casei, cu ochiul de apa stralucind in soare, intregeste aceasta atmosfera de intimitate si romantism.
Cei doi proprietari au cumparat o suprafata mare de teren in zona Herastrau a Capitalei, aproape de parc, si au construit aceasta casa cu spatele la strada, pentru a se putea bucura in liniste de frumusetea unei curti largi, de 1.200 mp, pe care-au imprejmuit-o cu un gard inalt, de 2,5 m si masiv, din caramida. Imobilul are un living imens la parter, de 100 mp, din mijlocul caruia se ridica o scara interioara masiva, catre un spatiu de primire cu biblioteca, care are iesiri spre cele doua balcoane si acces catre cele doua dormitoare, cu bai proprii, ce se retrag discret in planul al doilea. Vitraliile in foita de cupru si lemnul masiv de stejar sculptat in Maramures al scarii interioare dau un aer solemn celor doua incaperi de zi.
Pretul de vanzare al casei este de 765.000 USD. Reprezentantii agentiei imobiliare Eurisko, care au exclusivitate la vanzare, considera ca vila este o buna investitie, datorita terenului foarte mare – in zona pretul terenului este in medie de 250 USD /mp, iar tendinta este de crestere – si a confortului deosebit pe care-l ofera spatiile interioare foarte largi, cu toate ca are un numar mic de camere.
Zona de nord a Capitalei este cea mai scumpa
Strada Scoala Herastrau se afla in nordul Capitalei, o zona inverzita si in continua dezvoltare – atat in ceea ce priveste piata rezidentiala, cat si a spatiilor de birouri, fiind o zona de lux. Pentru ca este situata la egala distanta intre aeroport si centru, in cea mai inverzita arie din interiorul orasului, ea este considerata de interes, si preturile terenurilor au urcat spectaculos in ultimii ani, ajungand la 250 USD/mp. Nivelul lor se apropie de cel al cartierelor de top: in Aviatorilor, Primaverii, Kiseleff, pretul terenurilor este de 300-700 USD /mp, in Cotroceni de 200-400 USD /mp, iar in centru, intre 300 si 600 USD /mp. Cererea venita din partea unor investitori care au construit bloculete cu apartamente de lux sau cladiri de birouri cochete, cu pana la cinci etaje, a contribuit la acest salt.
In ceea ce priveste pretul de vanzare a caselor din zona Scoala Herestrau, el variaza intre 400 si 800 USD /mp construit. Pentru restul ariei rezidentiale de nord – Kiseleff, Primaverii, Aviatorilor – preturile urca si la 1.000 USD /mp construit. La inchiriere, tarifele pentru apartamente si vile de lux sunt situate intre 800 si 5.000 USD /luna, in functie de suprafata si finisaje.
„Piata rezidentiala este un segment al pietei imobiliare care a evoluat promitator si se intrevad semnale incurajatoare si pentru viitor. Oferta de calitate este in crestere. In ultimul an, au fost finalizate si lansate pe piata, la vanzare sau la inchiriere, mai multe complexuri rezidentiale, in zona de nord a orasului”, afirma Ionut Dumitrescu, director al agentiei Eurisko.     

Calificative:

Dotari: *****
Vila este prevazuta cu unele din cele mai sofisticate si fiabile sisteme de incalzire, racire, protectie: sistem de incalzire centrala Buderus, sistem centralizat de aer conditionat, ventilo-convectoare in loc de calorifere, bai echipate complet, iar cea matrimoniala are cada cu sauna si jacuzii, piscina de 104 mc, garaj dublu de 40 mp, aflat la parterul vilei, cu intrare directa din strada.

Suprafata: ****
Casa are in total 400 mp si este ideala pentru un cuplu. La parter, are un living imens, de 100 mp, o baie de serviciu, o spalatorie si o bucatarie de 25 mp. La etaj, se afla un spatiu de primire tip biblioteca, de 50 mp si 2 dormitoare, de 35 mp, fiecare cu baie proprie, de 10 mp.

Amplasament: *****
Este situata in zona de nord, in spatele Ambasadei Chinei, in apropierea parcului Herastrau, la 7 minute de mers cu masina din Piata Victoriei. Zona este in plina dezvoltare, in aproiere aflandu-se in constructie nenumarate alte vile si spatii de birouri de lux.

Shopping: *****
Imobilul se afla intre pietele Baneasa si Floreasca, la 5 minute de mers cu masina de fiecare, si la 15 minute de Metro Otopeni si Prisma.

Lumina naturala: *****
Livingul si toate celelalte camere au ferestre mari, bine pozitionate. La parter exista o iesire la o terasa spre gradina si piscina, iar la etajare doua balcoane -unul mai mare, spre gradina, altul mai mic, la strada.

Intretinerea cladirii: *****
Cladirea este noua. Lucrarile de constructie au luat sfarsit anul trecut. Structura este pe stalpi desfasurati cu pereti portanti de caramida, iar la interior totul este din gips carton pe care s-au modelat ornamente de caramida aparenta si lemn rustic.

Spatiu verde: *****
Casa are o curte imensa, de 1.200 mp, lucru rar intalnit intr-o zona din incinta orasului. In plus, dupa gardul din partea de vest a cladirii incepe parcul Herastrau, una dintre cele mai curate zone ale Bucurestiului.

Finisaje si atmosfera: *****
Vitraliile in foita de cupru, semineul de la parter si scara interioara masiva, din lemn de stejar sculptat in Maramures creeaza o atmosfera solemna, dar in acelasi timp calda, apropiata de suflet. Piscina si foisorul de lemn din curte sunt, vara, o oaza de liniste si frumos, in plin Bucuresti. Mobila este din lemn de nuc. Casa este scaldata toata ziua in lumina naturala.

Securitate: *****
Vila este prevazuta cu sistem de alarma conectat la o companie de paza, 24 de ore din 24. In plus, in casa sunt montate si detectoare cu senzori de fum si de miscare, si de soc.

Raport pret-calitate: ****
Pretul de vanzare este de 765.000 USD. Pe acest segment al pietei imobiliare putem spune ca aceasta vila este unicat, datorita atat calitatii materialelor de constructie si a echipamentelor folosite, cat si constructiei in sine, ca arhitectura si design, ceea ce justifica pretul relativ ridicat fata de vilele de aceasta marime. Curtea imensa, de 1.200 mp, este si ea o buna investitie, pretul mediu al terenului din aceasta zona fiind
de 250 USD/mp.

Calificativele, de la minimum * pana la maximum *****, sunt acordate de Capital, cu ajutorul Eurisko, pentru datele tehnice