Astfel, Bulgaria a decis să redeschidă granițele de la 1 iunie pentru cetățenii care vin din Grecia și Serbia. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul bulgar, Boyko Borissov.

România încă nu a luat o decizie în acest sens

Azi, premierul Bulgariei a avut o videoconferință cu omologii săi din România, Grecia și cu președintele Serbiei. În urma videoconferinței Bulgaria, Serbia și Grecia au căzut de comun acord să redeschidă reciproc granițele. În plus. aceste țări vor renunța la măsura carantinării timp de 14 zile.

Totuși, România a decis să nu se alăture momentan deciziei celorlalte țări.

Orban va păstra o relație strânsă cu cei trei lideri

„Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, a participat, la 19 mai 2020, la o reuniune informală, în format cvadrilateral Bulgaria-Grecia-România-Serbia, alături de Prim-miniștrii bulgar și grec și, respectiv, de Președintele Serbiei.

Reuniunea, organizată în sistem video-conferință, la inițiativa părții bulgare, s-a constituit într-un exercițiu de consultare în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare, de o manieră coordonată, a restricțiilor de circulație, în scop de afaceri, umanitar, familial, respectiv turistic, între cele patru state.

S-a convenit, astfel, menținerea unui contact strâns între cei patru lideri, fiind evocată, de asemenea, de către partea bulgară, intenția de organizare a unei reuniuni formale, la nivel cvadrilateral, în viitorul apropiat”, potrivit unui comunicat al Guvernului.