În jurul orei 7.41 GMT, cotaţia futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 55 de cenţi, sau 1,14% faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, până la 47,69 dolari per baril, în timp ce cotaţia futures pentru ţiţeiul US West Texas Intermediate a scăzut cu 51 de cenţi sau 1,06%, până la 46,58 dolari per baril.

Miniştrii Petrolului din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol OPEC se vor reuni, miercuri, la Viena, pentru a discuta o reducere a producţiei cartelului în dorinţa de a diminua supraoferta de pe piaţă care a făcut ca preţul la petrol să se înjumătăţească după 2014.

Cu toate acestea, analiştii de la Goldman Sachs cred că va fi nevoie de negocieri intense pentru a se ajunge la un acord.

"Ultimele semnale sugerează că, deşi există un acord de principiu asupra necesităţii unei reduceri, considerente de ordin politic precum şi negocierile cu privire la cota care va reveni fiecărei ţări împiedică ajungerea la un acord", susţin analiştii băncii americane.

De altfel, Goldman Sachs a estimat că dacă OPEC va reuşi să ajungă la un acord privind reducerea producţiei sale până la 32,5 milioane de barili pe zi, de la 33,82 milioane barili pe zi în octombrie, preţul la ţiţei ar putea ajunge la 50 de dolari per baril. În schimb, unii analişti, inclusiv cei de la Morgan Stanley şi Macquarie, au avertizat că preţul la petrol va înregistra o corecţie severă dacă OPEC nu va reuşi să ajungă la un acord de limitare a producţiei, fiind posibil să coboare până la 35 de dolari per baril. AGERPRES