sau ieftine? Cu un portofoliu semnificativ de actiuni si o prezenta activa in piata, nu gasesc deplasata ideea unei paralele (din perspectiva activitatii) intre Broker si SIF-uri, cu observatia ca BRK, datorita dimensiunii mult mai mici a portofoliului, il poate administra mult mai eficient, avand o strategie de plasamente mai agresiva. Pornind de la un PER de 12, considerat favorabil in domeniul financiar, ajungem la o cotatie de 54.000 lei. Este o asteptare prea optimista? Consider ca nu, insa o evolutie nefavorabila la nivelul pietei (putin probabila) poate rasturna acest calcul.
10 mai. Personal, cred ca piata va reveni in trend ascendent, BRK va depasi BVC-ul, iar aceste titluri vor aduce un randament bun (peste cel reflectat de indicele BET) pe termen mediu. Fundamentez aceasta afirmatie pe orientarea plasamentelor BRK spre companii listate pe Rasdaq, cu potential inca ridicat, si mai putin spre vedetele de la BVB.
11 mai. Scaderi usoare la nivelul tuturor indicilor.
12 mai. Scaderi la SIF-uri. Rezultatele trimestriale, impreuna cu perspectivele incasarilor de la banci (dividende), nu au reusit sa anime piata, atata timp cat intrarea investitorilor de portofoliu este ingradita de limita de 0,1%.
13 mai. O saptamana calma la Bursa de Valori. Investitorii sunt in asteptare. Vestea buna a venit din partea raportarilor aferente primului trimestru. Profiturile in crestere ar putea sta la baza unui nou trend ascendent, dupa perioada de acumulare din prezent.