Nu e deloc ușoară misiunea lui Joe Biden, care a câștigat alegerile din 3 noiembrie. Un viitor dificil așteaptă SUA, care se sufocă sub o „eroziune hegemonică” pe plan intern și extern. Una dintre principalele probleme ale lui Biden, a cărui șansă de reușită împotriva Chinei, Rusiei și Turciei – țări simbolizând noua lume – este destul de scăzută, va fi să gestioneze America lui Trump. Noua Americă a lui Trump, a cărei locomotivă erau „minoritățile care lucrează legal”, simboliza din toate punctele de vedere o revoltă împotriva cartelurilor financiare, a mentalității de piață impusă de neo-liberalism, a statului profund și a ordinii birocratice reprezentate de oligarhia birocratică globalistă.

Cei care cred că președintele SUA, Donald Trump, este îndepărtat din funcție printr-un „puci de urne” avertizează că „Îl puteți demite pe el, dar noi vom rămâne aici. Lupta noastră va continua”.

Din acest motiv, noua Americă reprezintă din toată punctele de vedere o polarizare și o divizare. Statele Unite căzute pradă în mandatul lui Trump economiei naționaliste, violenței rasiste și pandemiei va fi captivă de această dată valului de „teroare liberală și democratică” sub stindardul lui Biden, titrează Sabah.com.

Mai ales în politica externă. Henry Kissinger, pe care scriitorul și politicianul englez George Galloway îl numea „Cel mai mare vinovat de crime de război și persoana cu cele mai pătate de sânge mâini după Hitler” i-a oferit lui Biden sprijin deplin. Vorbind pentru Business Insider, Kissinger a spus că „Îl iubesc pe Joe Biden. Este o persoană chibzuită și moderată”.

Să nu uităm că Biden are un punct de vedere care susține ocupația, războiul civil, loviturile de stat și crimele împotriva umanității puse la cale de Kissinger în zeci de țări.

Biden, care a dat undă verde puciștilor din Turcia, a demonstrat în timpul mandatului de vicepreședinte (sub președintele Barack Obama, 2008 – 2016) cât de mult iubește războiul și haosul, transformând țări precum Libia, Egipt, Yemen, Siria, Irak, Afganistan și Liban în lacuri de sânge.

Tandemul Biden – Obama susținea încă din 2008 că „își doresc să facă jocurile în Asia” și că „prioritățile lor erau să împrejmuiască China în regiunea Indo-Pacific”.

Dar a fost exact invers. Acest tandem a sufocat Primăvara Arabă, o năzuință pentru democrație, justiție și libertate a popoarelor musulmane, a deschis calea pentru ISIS și a transformat lumea islamică într-o patrie a haosului în care violența și moartea se plimbă la braț. Se pare că fostul președinte Barack Obama, pe care Biden dorește să îl numească ambasador în Anglia, și Hillary Clinton, pe care o va numi ambasador la ONU, vor deveni pietrele de temelie ale noii strategii murdare a Statelor Unite.

Deși a primit premiul Nobel pentru Pace, Obama, fostul patron al lui Biden, a intrat în istorie drept „Barack O’Bomber” (Barack Bombardatorul). Potrivit unor statistici, Obama deține titlul de Președintele care a luptat cel mai mult în istoria Americii.

Și Clinton, care a fost secretar de Stat în primul mandat al tandemului Obama-Biden, se numără printre principalii responsabili ai războaielor civile din Libia, Egipt și Siria, în care și-au pierdut viața femei și copii. În pofida discursului liberal axat pe democrație, statul de drept și drepturile omului pe care îl promova Clinton.

Unul dintre detaliile critice care vorbesc despre Hillary Clinton, persoana „cu degetul mereu pe trăgaci”, este că în momentul în care a aflat despre uciderea lui Muammar al-Gaddafi, a izbucnit în râs și a spus „Am venit, am văzut, a murit”.

Însă șansa de succes a triunghiului diabolic compus din Biden, Obama și Clinton de a-și impune voința haotică asupra noii lumi dominată de China, Rusia și Turcia este aproape nulă.

Pentru că alianța dintre China, Rusia și Turcia devine tot mai puternică pe zi ce trece și avansează către o structură sistematică. Cea mai bună alegere pe care ar putea să o facă administrația Biden este să încerce să se armonizeze cu această nouă lume. Altfel va suferi o nouă înfrângere.

Adică adevărata alegere pentru SUA începe acum.