Mai multe confruntări au avut loc aseară în Capitala Federală Americană Washington între susţinătorii şi oponenţii lui Donald Trump, din cauza acuzaţiilor de fraudare a alegerilor prezidenţiale.

O persoană a fost înjunghiată fără să se ştie din care tabără. Poliţia a intervenit pentru a separa grupurile şi a făcut cel puţin 10 arestări.

Reproșuri către primarul orașului

Mii de simpatizanţi din tabăra lui Donald Trump au mers să îşi susţină favoritul într-un oraş pe care preşedintele ales Joe Biden l-a câştigat cu peste 90% din voturi.

Trump a evitat să le vorbească, dar a trecut să-i salute din limuzină în drum spre o partidă de golf.

După izbucnirea confruntărilor, el i-a acuzat pe Twitter de violenţe pe militanţii stângii radicale, pe care i-a numit ‘gunoaie umane’, şi i-a reproşat primăriţei democrate că nu-şi face datoria.

Printre susţinătorii lui Trump s-au aflat membri ai grupării de extremă dreaptă ‘Proud boys’, arată presa internațională.

Şi adepţii teoriei conspiraţiei cred că actualul preşedinte a fost privat prin furt de al 2-lea mandat, chiar dacă Deparatamentul Securităţii Naţionale şi Comisia pentru Asistenţă a Alegerilor afirmă că scrutinul din acest an a fost cel mai sigur din istoria SUA.

Trump se gândește la viitor

La aproape două săptămâni de la alegeri, Donald Trump refuză să-şi recunoască înfrângerea şi contestă în justiţie rezultatul, dar, după cum notează CNN, a pierdut din lipsă de dovezi procesele intentate până acum în mai multe state cheie.

Pe măsură ce şansele de succes ale eforturilor de a rămâne la Casa Albă se reduc, preşedintele Donald Trump şi consilierii săi discută despre mai multe proiecte media şi apariţii publice care să îl menţină în prim plan înaintea unei posibile candidaturi la preşedinţie în 2024, relatează Reuters.

Pe termen scurt, Trump urmează să îi susţină pe candidaţii republicani din Georgia pentru Senatul Statelor Unite, înaintea alegerilor care vor avea loc din nou pe 5 ianuarie, care vor stabili dacă republicanii vor păstra controlul în camera superioară a Congresului, au spus consilierii preşedintelui.