Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Claudiu Năsui anunță că Guvernul Cîțu pregătește o nouă taxă pentru filmele online. Mai exact, având în vedere criza sanitară și financiară din prezent, Executivul vrea acum să îi taxeze pe români și pentru singura distracție care le-a mai rămas.

Claudiu Năsui amintește de declarațiile lui Florin Cîțu care spunea că nu va introduce noi taxe în România și că nu va negocia niciodată cu PSD-ul, care este ”cel mai mare dușman al poporului român”.

„Guvernul Cîțu se pregătește să introducă o nouă taxă asupra românilor: taxa pe filme online.

Haideți să vă arăt cum arată cinismul. Guvernul se pregătește să introducă o taxă nouă. După toate compromisurile la care a fost dispus, nu ne mai miră nimic. Dar stați să vedeți pe ce: pe una dintre puținele distracții care le-au mai rămas disponibile românilor: pe filmele online.

Unii n-au niciun fel de limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor. Le trebuie bani, ca să plătească firmele de partid și sinecurile.

„Nu vom introduce taxe noi” ne zicea același politician care ne zicea și „PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român” sau „Votează PNL ca să scapi de PSD””, scrie Năsui pe Facebook.

Taxă de 4% pentru abonamentele Netflix

Acesta susține că era esențial ca Guvernul să se țină de cuvânt și să nu introducă taxe noi sau să le mărească pe cele actuale. În ceea ce privește valoarea noii taxe, Claudiu Năsui susține că, potrivit proiectului pregătit de Guvern, România va avea o taxă de 4% pe abonamentele de Netflix, dar și asupra tuturor platformelor de filme și seriale. O altă taxă este cea de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

„Nu cred că mai are cineva pretenții de la „liberalismul” PNL. Până acum, am văzut că nu e deloc liberal. Statul a tot crescut cu fel și fel de sinecuri, înființări de agenții noi și programe de miliarde de stat. Măcar de un lucru dacă s-ar fi ținut și tot ar fi fost ceva: să nu introducă taxe noi.

Dar ce să vezi, în timp ce premierul clama asta pe toate posturile că nu introduce taxe noi și nu mărește taxele, ministrul culturii pregătea un proiect de lege care făcea exact asta: introducea o nouă taxă (https://cutt.ly/NoiTaxeCitu).

În România vom avea, deci, o nouă taxă. O taxă de 4% pe abonamentele de Netflix, de fapt asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost”, a mai spus el.

Nu este o directivă europeană

Claudiu Năsui susține că Guvernul va spune populației că este vorba despre o obligație impusă de o directivă europeană, însă această informație este falsă, în contextul în care conducătorii unei țări aleg dacă vor să impună sau nu o taxă.

El a precizat că în alte țări europene precum Polonia sau Spania taxa este de 1% și nicidecum de 4 ori mai mare așa cum vrea Guvernul Cîțu.

Totodată, acesta a amintit că România are deja una din cele mai mari poveri fiscale pe muncă, pe salarii mici, iar acum, statul român continuă să introducă taxe.

„O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună. Cum se aplică directiva în restul Europei? În peste 10 țări nu există taxa asta. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos „liberal” consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare.

România are deja una din cele mai mari poveri fiscale pe muncă, mai ales pe salariile mici. Statul ia aproape jumătate din venitul unei persoane prin taxe și impozite. Și nu se oprește la asta, mai culege din munca noastră și alte taxe cum ar fi TVA și accize. Singurul lucru care lipsea era să ne taxeze și relaxarea de la sfârșitul săptămânii.

O să ne spună că de fapt nu taxează cetățenii, ci platformele de film. E fals. De unde vin banii pentru taxa aceasta? Tot de la clienții care plătesc, evident. Și ghiciți unde se duc? Fix la celebrul și netransparentul Fond

Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro (https://cutt.ly/7TuzqAS).

Din păcate, asta înțeleg politrucii din România prin “liberalism”: un stat tot mai mare din munca unui român tot mai sărăcit”, a mai adăugat acesta.