RCS&RDS consideră că Ordonanţa de Urgenţă care prevede crearea unui Fond Audiovizual este o altă taxă impusă peste noapte industriei de distribuţie de programe TV, precizând că aceasta va favoriza unele televiziuni, dar va împovăra companiile care distribuie astfel de servicii şi clienţii.

"Noi nu o considerăm oportună, ci, din contră, este o altă taxă care este impusă industriei şi aşa împovărate şi care vine peste noapte, la fel ca taxa pe stâlp. Se împovărează atât utilizatorii finali, cât şi companiile care furnizează servicii audio-vizuale în favoarea unor producători de radio sau televiziune, această subvenţionare intrând cumva la ajutor de stat. Această taxă de 5% va colecta pentru aceste companii private 160 de milioane de euro anual", a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, într-un punct de vedere publicat pe site-ul televiziunii Digi 24, care este deţinută de RCS.

"O reducere a TVA-ului (de la 24% la 9% pentru retransmiterea programelor TV, n.r.) o considerăm oportună, în general, în condiţiile în care ar putea să lase mai mulţi bani operatorilor şi consumatorilor, însă şi reducerea de TVA trebuie întâi analizată şi toate măsurile pentru aplicarea ei corelate cu Codul fiscal, întrucât sunt chestiuni tehnice care ar putea duce la dificultăţi în aplicare", a adăugat Valentin Popoviciu.

 

mai multe, pe MEDIAFAX


Te-ar putea interesa și: