Total Fleet va ajuta clienții Arval ce lucrează cu sisteme de furnizori multipli să se elibereze de sarcina de a agrega toate aceste date ce provin din mai multe surse, facilitând astfel luarea deciziilor strategice, luând în considerare toate aspectele cheie ale flotei lor, independent de cine le furnizează aceste servicii.

Conform oficialilor Arval, platforma va oferi managerilor de flotă o vizualizare completă la 360de grade a flotei lor, rapidă și intuitivă, pe baza a patru indicatori cheie de performanță: Flotă – vehicule active, livrări, returnari vehicule și returnări planificate; Costuri – total, ratele cu servicii incluse, cheltuieli în afara contractului și costuri la final de contract; Utilizare – evoluția termenilor contractuali subscriși, abaterile din cadrul flotei versus situația contractată; Responsabilitate socială – emisiile de CO2 și amprenta de carbon
Total Fleet va fi lansat progresiv în toate țările în care activează Arval în cursul anului 2017 și va fi pus la dispoziția clienților locali și internaționali (IBO).
Total Fleet îndeplinește cerințele necesare din perspectiva dreptului concurenței și a protecției datelor. Acesta este găzduit, întreținut și administrat de un furnizor independent de servicii IT. La cererea clienților, pentru a alimenta platforma, locatorii acestora pot accesa direct Total Fleet pentru a încărca datele flotelor. Datele și rapoartele sunt accesibile numai clienților. Nici Arval, nici ceilalți locatori nu au acces la date sau la analiza de ansamblu.
În stadiul actual, Arval se așteaptă ca la cererile clienților cu privire la alimentarea platformei, ceilalți locatori se vor strădui să producă și să încarce datele în intervalul de timp specificat și să se asigure că toți clienții primesc cea mai bună calitate a datelor. În acest scop, Arval a creat un set standardizat de date, disponibil astăzi în mare măsură în diferitele instrumente de raportare de pe piață, asigurându-se astfel că toți clienții vor obține ceea ce au nevoie pentru a lua deciziile strategice corecte privind parcul  lor auto.

Philippe Bismut, CEO al Arval, a declarat că „Total Fleet este cea mai bună metodă pentru ca orice client ce lucrează cu mai mulți furnizori să-și protejeze personalul de management al flotei de o supraaglomerare a lucrărilor cu valoare adăugată scăzută și să poată analiza cu precizie flota lor totală pentru a lua deciziile corecte”. Arval crede că, în cele din urmă, clienții ar beneficia de o soluție de piață unică și în consecință, continuă să rămână deschis la discuții cu alți locatori pentru a plasa platforma ca o soluție comună în industrie”.