O nouă fabrică se va deschide în România

O nouă fabrică de ulei se va deschide în comuna Țânțăreni din județul Gorj. Potrivit autorităților locale, va fi una dintre cele mai mari și mai bine dotate din țară.

„O să mai fie o investiție importantă care se profilează la Țânțăreni, realizată de un mare agent economic. Va fi una dintre cele mai dotate și mai mari fabrici de ulei din România. Investiția este realizată prin implicarea președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu”, a declarat senatorul PSD, Cristi Rujan, potrivit radioinfinit.ro.

De asemenea, la Târgu Cărbunești este ridicată o fabrică de materiale de construcții, cu cea mai mare capacitate de blocuri ceramice din țară. Investiție de 30 de milioane de euro a companiei Soceram ar trebui să fie gata în luna noiembrie. Fabrica se întinde pe o suprafață de 10 hectare, în zona Cojani.

Se vor produce anvelope în noua fabrică de la Oradea

Pe de altă parte, compania finlandeză Nokian Tyres pregătește deschiderea unei noi fabrici de anvelope în Oradea, județul Bihor. Se estimează că această inițiativă va genera peste 350 de locuri de muncă în cursul anului viitor.

Fabrica planificată are ca obiectiv să devină un model în industria anvelopelor, fiind proiectată să funcționeze cu emisii zero de CO2.

Această investiție majoră se ridică la valoarea de peste 600 de milioane de euro și este sprijinită de un considerabil ajutor de stat.

Fabrica va permite producerea a șase milioane de anvelope pe an, cu estimarea ca primele produse să iasă de pe linia de producție în a doua jumătate a anului acesta. Producția comercială este programată să înceapă la începutul lui 2025.

Se deschide o unitate de prelucrare a lânii și în Olt

De asemenea, la Făgețelu, județul Olt, urmează să fie inaugurată o nouă fabrică de prelucrare a lânii, generând astfel numeroase locuri de muncă în zonă. Această inițiativă primește finanțare în cadrul schemei de ajutor de stat, care acordă granturi pentru investiții în sectorul industriei prelucrătoare.

Investiția în această nouă fabrică de prelucrare a lânii este evaluată la peste 182 de milioane de lei. Acești bani vor fi utilizați pentru construcția unei hale de producție cu o suprafață de 12.500 de metri pătrați. Totodată, și pentru implementarea a trei linii de spălare a lânii brute.

De asemenea, se va pune accent pe valorificarea produselor secundare, cum ar fi lanolina, îngrășămintele organice sub formă de pelete sau compostul rezultat în urma procesului de spălare a lânii.