Va apărea, astfel, prima bacă din România cu acționariat american. Noua bancă se va numi fie First Bank fie  First American Bank sau A Bank, potrivit informațiilor publicate de Profit.ro.  

Schimbarea va interveni începând cu luna decembrie. Piraeus Bank a fost preluată , anul acesta, de către fondul american JC Flowers, împreună cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în condițiile în care banca-mamă, din Grecia are încă mari probleme și trece prin planuri de restructurare.

Nici situația de aici a Piraeus nu era una foarte fericită,banca trecând în ultimii aniprin schimbări majore, de la o agresivitate foarte mare în acordarea de credite la restraângerea drastică a activității.

Președintele noii bănci este Dominic Bruynseels, fost șef al BCR. În consiliul de administrație este și Nicolae Dănilă, de asemenea fost președinte BCR. Dănilă este considerat cel mai bogat bancher român, după ce a plecat de la BCR cu compensații în bani și acțiuni de câteva milioane de euro. Potrivit propriei declarații de avere el are o avere estimată la peste 25 de milioane de euro. 

Piraeus Bank a încheiat primul semestru din acest an cu un profit brut de 25,1 milioane de lei, față de 3,8 milioane de lei în aceeași perioadă din 2017. Pe întreg anul trecut, Piraeus a făcut un profit net de 10,8 milioane de lei, după o pierdere de 31,5 milioane de lei în 2016, și un rezultat negativ de 252,5 milioane de lei în 2015, perioadă în care banca a fost în proces de restructurare și a redus expunerile, vânzând credite neperformante și conservând capitalul.

 


Te-ar putea interesa și: