Piraeus Bank România a devenit oficial First Bank, prin preluarea de către  fondul american de investiții J.C. Flowers. Banca a inaugurat marți prima sucursală sub noua identitate iar până la sfârșitul anului, toate cele 40 de sucursale din București, precum și unitatea bancară din Alba Iulia vor purta noua identitate de brand a băncii. La începutul anului viitor, procesul de rebranding se va extinde și la nivelul celorlalte 60 de sucursale aflate în țară. 

Banca a fost achiziţionată de Fondul American de Investiţii JC Flowers & Co în iunie 2018. Este prima investiţie pe care fondul american JC Flowers &Co. o face pe piaţa din România şi în Europa Centrală şi de Est. BERD a achiziționat ulterior 19% din acțiuni, JC Flowes deține 76% iar restul cotei este în dreptul conducerii.

„De astăzi ne poţi spune First Bank; suntem pregătiţi să ne despărţim de vechiul nostru brand. În curând, ne vei vedea în culori diferite. Numărătoarea inversă a început. (…) Procesul de rebranding a început gradual şi va deveni vizibil în următoarele luni”, se spunea într-un comunicat al băncii.

Noul logo este realizat în culorile albastru, roşu şi alb, spre deosebire de vechiul logo care cuprindea albastru şi galben, fiind similar cu cel al băncii mamă din Grecia.