Vești bune pentru români! Florin Cîțu a anunțat o nouă autostradă

Declarația premierului Florin Cîțu a fost făcută după o întâlnire cu reprezentanții sectorului HORECA.

„Foarte bună întâlnirea cu HORECA. Mi-am făcut un obicei să merg prin țară pentru că este o industrie care a suferit foarte mult și vreau să-i încurajez pe oameni că urmează o perioadă mai bună pentru industrie, chiar începând de mâine.

Susțin că o să avem un sezon al turismului foarte bun anul acesta și mă bucur să vin aici, în zona în care deja a devenit a treia ca importanță în turismul intern. (…) Îi încurajez pe toți românii să vină aici (n.r. Bucovina)”, declarat premierul Florin Cîțu după întâlnirea cu reprezentanții sectorului HORECA.

Varianta finală pentru autostradă

În continuare, premierul a punctat că „avem și vești bune”. Conform acestuia, „avem varianta finală pentru autostrada A7 Pașcani-Siret”.

„Avem și vești bune pentru cei care vor veni în viitor. Am avut înainte de această întâlnire, o întâlnire cu sectorul HORECA, o întâlnire de lucru foarte aplicată de unde avem vești foarte bune pentru această zonă.

În primul rând avem varianta finală pentru autostrada 7 Pașcani-Siret. Avem variantele finale, acum vom ști exact pe unde vor trece. Partea a doua, le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune. Se va trece de la drum expres pentru o perioadă pentru Paşcani-Siret şi finanţarea prin fonduri europene pentru a merge pe această porţiune. Întâi prin PNRR şi apoi prin fonduri europene. Vom avea şi indicatorii tehnico-economici care să transforme drumul expres în autostrada. Proiectul de la Siret a început anul trecut, când eram ministru de Finanţe, şi îl continuăm”, a conchis Florin Cîțu.

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a puncata că „până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede. Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României