Unde va fi autostrada A0

Ministerul Transporturilor anunță că din luna mai va începe construcția unei autostrăzi, care va încercui Capitala. Aceasta va purta numele de A0 și se va lega în partea de sud cu Autostrada Soarelui. Această bucată ar trebui să fie gata în trei ani.

Autostrada face parte dintr-un uriaș proiect european de infrastructură rutieră, numit Coridorul IV Pan European. va avea două benzi pe sens și pentru că pe noua șosea de centură a Capitalei se va circula cu 130 de kilometri pe oră, la fiecare intersecție cu drumurile naționale și drumurile județene se va construi câte o pasarelă. De pildă, pe Drumul Național 1A va fi construită o pasarelă, iar Autostrada de Centură va trece pe sub ea.

La ce nivel de află A0 din punctul de vedere al licitațiilor

A0 a fost împărțită în două bucăți mari, una de Sud și alta în Nord. În timp ce partea de Sud este mai avansată și are toate loturile licitate, cea de Nord este încă în proces de licitație și are o problemă. O bucată din apropierea localității Cernica trece printr-o arie naturală protejată Natura 2000, iar avizul de mediu încă nu a fost emis. Acest lucru se va întâmpla în câteva zile, promite ministerul Transporturilor, care susține că între timp a schimbat și traseul A0 din Sud, pentru că trecea prin zone cu sonde petroliere.

Lungimea autostrăzii este de 100 de kilometri, iar Ministerul Transporturilor promite să lucreze în paralel și la lărgirea actualei centuri care este mereu aglomerată, notează știrileprotv.ro.