Fiica sa, Carol Christophi, a anunțat că mama sa a murit pe 2 iunie, într-un azil de bătrâni din Great Baddow, Essex.

„Mama a fost un personaj real și o forță a naturii”, a spus Christophi într-un comunicat. „A avut o viață uimitoare și a încântat generații la rând cu rolurile sale”, a adugat ea, potrivit The Guardian.

Lumea era uimită de asemănarea ei cu fosta regină

Asemănarea sa cu fosta regină a Marii Britanii era vizibilă încă din vremea când era doar o copilă.

Într-un interviu acordat pentru The Guardian, în 2022, actrița a povestit cum a devenit întruchiparea Reginei Elisabeta a II-a în atâtea filme. Când artista Jane Thornhill a prezentat un portret al lui Charles la expoziția de vară a Academiei Regale de Arte, în 1972, unde Jeannette Charles participase ca invitată, Palatul Buckingham a fost întrebat dacă la eveniment a participat și regina Elisabeta. Răspunsul a fost negativ.

Asemănarea mea cu regina ar putea să-mi aducă bani

„După aceea, telefonul meu nu mai contenea să sune. Am fost intervievată de ziare, reviste și radio, iar un agent a spus că asemănarea mea cu regina ar putea să-mi aducă bani”, a spus Charles.

Înainte de ajunge să fie distribuită în filme, Charles lucrase ca dactilografă, dar „întotdeauna și-a dorit să joace”.

„Am jucat în unele teatre de amatori, dar taxele erau prea scumpe, iar înfățișarea mea nu prea mă ajuta. Indiferent de rolul pe care-l aveam, auzeam comentarii din partea publicului și char râsete”, a povestit actrița.

Cele mai cunoscute roluri rămân cele din ”National Lampoon’s European Vacation”, ”Naked Gun” și ”Austin Powers”.

În următorii 50 de ani, Charles „a apărut în zeci de seriale TV, a devenit personaj de reclame în toată lumea. Tot ea a a interpretat-o ​​pe Regina Elisabeta a II-a în videoclipuri muzicale, a apărut la Saturday Night Live, a fost angajată să împartă cadouri alături de Liberace și chiar a prezentat un disc de platină acordat trupei Queen.

Cele mai cunoscute roluri rămân cele din ”National Lampoon’s European Vacation”, ”Naked Gun” și ”Austin Powers”.

De-a lungul carierei, Charles a fost o „regalistă convinsă” și nu a acceptat niciodată roluri care „aruncau o lumină nefavorabilă asupra monarhiei sau reginei.

A adorat familia regală

Până la pensie, în 2014, Charles era considerată cea mai faimoasă actriță care a interpretat rolul reginei. „Nu cred că altcineva și-a câștigat existența doar pentru că semăna cu cineva faimos, desigur acum există o întreagă industrie”, a spus ea.

Născută pe 15 octombrie 1927 – la doar 18 luni după regina Elisabeta – Charles a trăit până la aceeași vârstă cu fosta suverană, care a murit, în 2022, tot la vârsta de 96 de ani.

„A fost întotdeauna respectuoasă față de regină și a adorat familia regală. Ne va fi foarte dor de ea”, a declarat fiica ei la postul de radio britanic LBC. Soțul actriței a murit în 1997.