Sports Direct urmează să intre pe piața din România

Concurență pentru Decathlon! Sports Direct, cel mai mare retailer de încălțăminte, îmbrăcăminte și echipamente pentru sport și fitness din Marea Britanie, a anunțat că va intra pe piața din România.

Această decizie vine după mulți ani de așteptare din partea clienților români, conform datelor analizate de Profit.ro.

Sub controlul gigantului Frasers Group, deținut de miliardarul Mike Ashley, Sports Direct este un nume de referință în industria retailului sportiv. Brandul operează în prezent peste 715 magazine la nivel global, dintre care aproximativ 500 sunt situate în Marea Britanie și 170 în Uniunea Europeană. Cu o forță de muncă de peste 20.000 de angajați, Sports Direct oferă un portofoliu impresionant de aproximativ 120.000 de produse, împărțite în 1.000 de categorii și reprezentând 700 de mărci.

Frasers Group, anterior cunoscut sub denumirea de Sports Direct International, a fost înființat în 1982 și, în prezent, include și lanțul de magazine universale House of Fraser. Grupul operează peste 1.500 de magazine și are o forță de muncă de aproximativ 30.000 de angajați. Mike Ashley controlează 61,7% din acțiunile Frasers Group, iar compania este listată la Bursa de Valori din Londra.

În 2022, Mike Ashley l-a numit pe ginerele său, Michael Murray, în funcția de CEO al grupului. Anul trecut, Frasers Group a înregistrat venituri de 5,5 miliarde de lire sterline.

Potrivit Forbes, Mike Ashley are o avere estimată la 5,2 miliarde de dolari. În afară de succesul său în domeniul retailului, Ashley a fost proprietarul clubului de fotbal Newcastle timp de 10 ani.

Froo România va apărea în curând

Sports Direct nu este singurul lanț de magazine care urmează să intre pe piața românească. Amintim că retailerul Zabka din Polonia își urmează planurile de extindere pe piața locală, lansând brandul Froo România și având ca obiectiv dezvoltarea unei rețele de 200 de magazine de proximitate. Entitatea Froo România, care va coordona operațiunile retailerului polonez Zabka în ceea ce privește lanțul de magazine de tip convenience, caută un Manager Tehnic.

Rolul acestui Manager Tehnic include asigurarea respectării standardelor tehnice și de funcționare conform normelor interne ale companiei pentru noile magazine și locații.

Żabka se numără printre liderii industriei de retail de proximitate modern din Europa, având peste 10.000 de magazine, servicii de livrare la domiciliu, platforme digitale inovatoare și o bază zilnică de peste 3 milioane de clienți. Mai multe puteți citi aici.