Regele Charles a depăşit-o pe Regina Elisabeta din punctul de vedere al averii

Cât de bogat este, de fapt, Regele Charles?

Conform listei Sunday Times Rich, Regele Charles al III-lea este acum mai bogat decât mama sa, Regina Elisabeta. Averea personală a monarhului britanic se estimează la 770 de milioane de dolari.

Aşadar, Regele Charles se află pe locul 258 în topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie, potrivit celor mai recente date.

În plus, averea regelui a crescut cu 12 milioane de dolari în ultimul an de zile, potrivit sursei citate.

Interesant este că averea Regelui Charles o depășește deja considerabil cea a mamei sale.

Conform listei Sunday Times Rich din 2022, averea personală a Reginei Elisabeta se situa la 468 de milioane de dolari înainte de decesul său care a avut loc în luna septembrie al aceluiași an.

regina elisabeta charles
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Cine sunt însă cele mai bogate persoane din Marea Britanie?

Familia Hinduja a ajuns în fruntea Sunday Times Rich List pentru al treilea an consecutiv, în condițiile în care averea sa a crescut cu peste 2 miliarde de lire sterline.

Gopi Hinduja și familia sa, care se află în spatele conglomeratului indian Hinduja Group, au fost numiți din nou cei mai bogați din Marea Britanie.

Pe listă s-a înregistrat o scădere a numărului de miliardari pentru al doilea an consecutiv, de la 171 la 165. Numărul miliardarilor a atins un vârf de 177 în 2022.

  1. Gopi Hinduja și familia sa – 37,2 miliarde de lire sterline

Cea mai bogată familie din Marea Britanie și-a făcut averea din conglomeratul Hinduja Group, cu sediul în Mumbai, care acoperă sectoare de afaceri precum cel bancar și financiar, media și divertisment și energie și are aproximativ 200.000 de angajați în întreaga lume.

Averea familiei este cea mai mare înregistrată vreodată în listă.

  1. Sir Leonard Blavatnik – 29,25 miliarde de lire sterline

Al doilea cel mai bogat britanic este un magnat al afacerilor și filantrop de origine ucraineană care și-a construit averea în Rusia.

El a listat Warner Music la bursă în iunie 2020, după ce a cumpărat compania în 2011.

  1. David și Simon Reuben și familia lor – 24,98 miliarde de lire sterline

Frații miliardari și-au făcut banii prin intermediul proprietății și tehnologiei cu afacerea lor de investiții și capital privat Reuben Brothers.

Frații s-au născut în Mumbai și au crescut în Marea Britanie.

  1. Sir Jim Ratcliffe – 23,52 miliarde de lire sterline

Sir Jim Ratcliffe, coproprietar al lui Manchester United, este fondatorul și președintele companiei chimice globale Ineos, înființată în 1998.

Omul de afaceri născut la Manchester controlează operațiunile de fotbal ale clubului, după ce a achiziționat o participație minoritară în luna februarie a acestui an.

El a coborât de pe locul doi pe patru în listă după ce averea sa a scăzut cu peste 6 miliarde de lire sterline.

  1. Sir James Dyson și familia sa – 20,8 miliarde de lire sterline

Inventatorul și antreprenorul englez Sir James Dyson este bine cunoscut pentru că a fondat firma de tehnologie Dyson și a inventat aspiratorul ciclon fără sac în anii 1970.

De atunci, el s-a mutat în industria cosmetică, linia sa de produse pentru păr dovedindu-se deosebit de populară.