Regele Charles este din nou la datorie

Regele Charles al III-lea a părut vesel și fericit marți, când a efectuat primul său angajament public oficial de când a fost diagnosticat cu cancer. El a fost însoțit de soția sa, regina Camilla. Cei doi au vizitat un centru de tratare a cancerului din Londra.

Cuplul regal a sosit la University College Hospital Macmillan Cancer Centre puțin după ora 11.00 în Bentley-ul de stat, un vehicul de ceremonie dotat cu geamuri foarte mari pe care Charles l-a folosit în ultimele luni când a călătorit la Londra în interes de stat și personal, pentru a se asigura că poate fi văzut și fotografiat cu ușurință.

De asemenea, marți s-a anunțat că Charles va prelua un nou rol de susținător al organizației caritabile Cancer Research UK, transmite Yahoo News.

Regele a fost văzut ultima dată în public în ziua de Paște, când a dat mâna cu 56 de binevoitori adunați în fața bisericii din Windsor la care participa.

Palatul a declarat că acesta răspunde bine la tratament, dar a precizat că nu este în remisie și nici nu a scăpat de cancer. Apariția sa de marți a fost menită să transmită un mesaj că intenționează, dacă nu să învingă imediat cancerul, cel puțin să revină în viața publică în timp ce se luptă cu el.

„Deși fiecare pacient este diferit, unul dintre lucrurile pe care speră să le demonstreze și să le arate este modul în care oamenii pot continua să trăiască o viață plină în timpul tratamentului, nu doar după el. Cancerul poate fi un cuvânt înfricoșător, dar nu trebuie să fie o experiență înfricoșătoare”, a declarat o sursă pentru Telegraph.

Suveranul răspunde bine la tratament

Cabinetul lui Charles a declarat săptămâna trecută că acesta răspunde bine la tratamentul său pentru ceea ce rămâne o formă nespecificată de cancer și a spus că va efectua „o serie de angajamente externe în săptămânile următoare”.

Cancerul lui Charles a fost descoperit după ce acesta a fost supus unei intervenții din cauza unei prostate mărite.

Printr-o coincidență extraordinară, prințesa Kate a fost internată în același spital privat londonez la care a fost internat Charles. Ea se recupera după o operație abdominală despre care nu se credea la momentul respectiv că este canceroasă, deși ulterior diagnosticul a arătat contrariul.

Pe 5 februarie, Palatul Buckingham a anunțat că a fost descoperit cancerul. Palatul nu a precizat ce tip de cancer avea Charles, dar a spus că nu este vorba de cancer de prostată și că acesta va începe imediat tratamentul.

Palatul a spus atunci că regele va evita, la ordinul medicilor, mulțimile mari în timp ce tratamentul este în curs de desfășurare. Regele a continuat să se ocupe de treburile de stat și să se ocupe de actele oficiale, iar de la diagnosticare a avut apariții video și a fost fotografiat în timp ce era condus prin Londra.

Uneori a părut slab și obosit, iar The Daily Beast a primit informații că este mai bolnav decât sugerează sursele oficiale.