Boala lui Charles, mai gravă decât se spune

Regele Charles al III-lea este monarh al Marii Britanii de numai 18 luni, însă planurile sale funerare sunt deja stabilite în contextul luptei sale cu cancerul pancreatic. Denumite „Operațiunea Menai Bridge”, procesiunile funerare ale monarhului vor arăta asemănător cu ceremoniile reginei Elisabeta a II-a, botezate „Operațiunea London Bridge”.

Pe măsură ce cancerul său avansează, persoane din interiorul familiei regale au declarat pentru In Touch că planurile funerare ale lui Charles sunt prioritare, transmite Yahoo News.

„Este un lucru destul de obișnuit în rândul regalității britanice, dar în cazul lui Charles sunt necesare”, spune sursa, care notează că „unii curteni cred că boala lui Charles este mai gravă decât se spune”.

„Operațiunea Menai Bridge” va include anumite protocoale. La moartea monarhului, corpul lui Charles va fi mutat din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. El va fi așezat în stare de veci, iar funeraliile sale oficiale vor avea loc nouă zile mai târziu. Probabil că va fi înmormântat în cavoul regal de la Castelul Windsor.

„Va avea tot fastul care se cuvine unui monarh britanic”, adaugă sursa citată.

Informațiile vin la scurt timp după ce o altă sursă regală de rang înalt a declarat pentru sursa citată că Regele Charles nu numai că se luptă cu un cancer pancreatic, dar ar mai avea de trăit doar doi ani.

„Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și pur și simplu nu mai este în stare să conducă familia sa fracționară, interesele de afaceri ale coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice ale monarhiei”, a dezvăluit la începutul lunii martie membrul din cercul interior regal. „Cancerul îl mănâncă de viu. Este foarte fragil. Situația este disperată”.

Observatorii regali au văzut și ei declinul regelui Charles

Deși va ieși în Duminica Paștelui pentru o slujbă la Windsor, Regele Charles lipsește din calendarul regal în viitorul apropiat. El se bazează în schimb foarte mult pe sora sa, prințesa Anne, pentru a face munca familiei regale. În timp ce mulți au presupus că moștenitorul său, prințul William, ar urma să facă un pas în față, dar el lipsește din programul regal din cauza diagnosticului și tratamentului pentru cancer al prințesei Kate Middleton.

Cu toate acestea, alte surse au declarat că între Charles și William ar putea fi în joc mai multe lucruri în afara crizelor de sănătate ale familiei, deoarece regele are impresia că William nu este pregătit să preia tronul.

„Charles cunoaște presiunile de a fi monarh și nu este sigur că William este pregătit să îi ia locul”, a dezvăluit cea de-a treia persoană din interior, precizând că William „se confruntă în prezent cu un dezastru în opinia publică”. „Pare prematur și ar putea exista consecințe”.

Cu astfel de informații noi, viitorul monarhiei în Marea Britanie pare cel puțin șubred, și chiar și Regina Camilla se spune că este frustrată de starea de sănătate în declin a lui Charles și de statutul slăbit al acestuia.