Așadar, proprietățile din România sunt scoase la vânzare pentru suma de 22 de milioane de lei. Este vorba despre un preț de pornire pentru cei interesați de achiziționarea acestei afaceri în Sibiu, specializată în producția de protecții pentru mașini și echipamente de înaltă tehnologie, conform unui anunț publicat pe smergers.com

Printre cei peste 1.300 de clienți internaționali ai investitorului se află companii renumite, precum: Porsche, Daimler, VW, Volvo, Bosch și Kuka.

Fabrica din România este o subsidiară a companiei germane RPS Robot Protection Systems

Numele fabricii din Sibiu este „Protecție Industrială Textilă SRL”, iar producția acesteia se desfășoară pe o suprafață de 1.500 metri pătrați.

De asemenea, fabrica din Șura Mică este subsidiara din România a RPS Robot Protection Systems GmbH, cu sediul în Germania.

Amintim că Șura Mică este o localitate aflată la zece kilometri de municipiul reședință de județ.

Compania produce sisteme de protecție de înaltă calitate pentru roboții industriali, sisteme capabile să ofere soluții pentru lucrul în condiții extreme de operare în diferite domenii ale industriei din întreaga lume, mai precis în toate segmentele industriale.

Potrivit anunțului menționat anterior, acest producător german raportează vânzări de 7 milioane de lei pentru fabrica din Sibiu, prin oferirea de consultanță și soluții împotriva prafului, a temperaturilor ridicate de la 450 până la 1.200 de grade Celsius în contact direct, a apei, exploziilor etc., și producția de huse de protecție climatizată, protecție pentru vopsire prin pulverizare, curățare la presiune înaltă, sablare și industria alimentară.

Anul trecut, compania românească s-a clasat pe primul loc în Top Business România 2022 pentru întreprinderile mici și mijlocii din Sibiu, dar și în Top Profit România 2022.

Totodată, fabrica deține active fizice în valoare de 900.000 de lei, și înregistrează datorii la bănci de aproximativ 60.000 euro, conform anunțului.

Vânzătorul s-a declarat interesat de negociere, menționând că în România a închiriat spații de producție și de afaceri însumând 1.600 mp pentru 6.500 euro. Este vorba despre doi acționari care își vând acțiunile în mod egal.

Cifrele publicate de către Ministerul Finanțelor arată că firma a avut în 2021 o cifră de afaceri de 2 milioane de lei, un profit net de 345.019 lei, active circulante de peste 1,7 milioane lei și capitaluri proprii care se apropiau de 800.000 de lei, dar și datorii de peste 200.000 de euro.