ANGST a intrat în insolvență

Tribunalul Ilfov  arată că ANGST a intrat în insolvență. Procedura a fost inițiată la 21 septembrie 2023, de către Abatorul Periș și Primo Mix Food.

În 29 martie 2024, decizia de intrare în insolvență a fost pronunțată. Tot atunci, a fost oferită posibilitatea de a face apel în termen de 7 zile de la comunicarea oficială a hotărârii prin publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, scrie Profit.ro.

Practicianul în insolvență Silvan Găvenea, din cadrul firmei ADRIANA DOICIU ŞI ASOCIAŢII SPRL, a fost desemnat administrator judiciar provizoriu, cu o compensație de 3.000 de lei lunar, acoperită din activele debitoarei.

Instanța a stabilit următoarele termene limită:

  • Data limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor asupra averii debitorului este 13 mai 2024.
  • Termenul pentru verificarea creanțelor, elaborarea și publicarea tabelului preliminar de creanțe în Buletinul Procedurilor de Insolvență este 03 iunie 2024.
  • Data limită pentru finalizarea tabelului creanțelor este 28 iunie 2024.
  • Prima ședință a adunării generale a creditorilor este programată pentru 10 iunie 2024.
insolventa
Sursă: Dreamstime

ANGST a avut o cifră de afaceri în 2022 cu 20% sub cea din 2021

Angst este un actor de marcă pe piața cărnii, fiind prezentă de 31 de ani și deținând propriile sale magazine alimentare. În prezent, compania Angst numără peste 170 de angajați.

În ultimul an raportat, adică în 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 60,4 milioane de lei. Aceasta a înregistrat o scădere de 20% față de cifra de afaceri din 2021.

De asemenea, a înregistrat o pierdere de 6,3 milioane de lei. Pierderea a înregistrat o creștere semnificativă față de pierderea de 980.863 lei din anul anterior. La momentul respectiv, compania avea 173 de angajați.

Datoriile totale ale companiei au crescut la peste 56 milioane de lei, față de 50 milioane de lei înregistrate în anul precedent.

În ceea ce privește restanțele către ANAF, la data de 31 decembrie 2023, acestea au fost indicate a fi de doar 511.504 lei.

Sorin Minea deține și acțiuni la Angst Bistro, o companie specializată în fabricarea de mâncăruri, și la Angst Retail, activă în domeniul comerțului cu amănuntul, printre alte investiții.

În componența grupului Angst se află, în afară de facilitățile de producție din Buftea, și o fabrică de produse crud-uscate situată la Sinaia, cunoscută sub numele de Salsi. Produsele companiei sunt distribuite în marile rețele comerciale și sunt disponibile și în magazinele deținute de aceasta.