Concret este vorba despre gigantul american Disney (The Walt Disney Company) care va concedia aproximativ 28 de mii de angajați în Statele Unite ale Americii în divizia parcurilor tematice, întreaga sa activitate, care mai include croaziere, evenimente şi produse conexe, fiind afectată puternic de criza sanitară generată de pandemia de COVID-19.

Decizia a fost determinată de „impactul prelungit al COVID-19 asupra afacerii noastre, inclusiv reducerea capacităţii în parcuri care are legătură cu distanţarea fizică şi incertitudinile referitoare la durata pandemiei”, a explicat într-un comunicat de presă compania.

Disney şi-a redeschis toate parcurile, cu excepţia Disneyland-ului din California.

Aproximativ două treimi din angajaţii care vor fi disponibilizaţi sunt lucrători cu jumătate de normă, conform sursei citate. La 31 decembrie, numărul total al angajaţilor companiei era de 223.000 de persoane.

În perioada aprilie – iunie, veniturile companiei din activităţile realizate în parcuri şi evenimente au scăzut cu 85%, la 983 de milioane de dolari. În aceeaşi perioadă, compania a încasat în total 11.8 miliarde de dolari, mai puţin de jumătate decât anul trecut.

Coronavirus continuă să facă victime în lume

Coronavirusul face prăpăd în toată omenirea. Sunt victime pe bandă rulantă. Autoritățile au anunțat că s-a depășit pragul de un milion de victime. Totul a scăpat de sub control.

Coronavirusul a scăpat de sub control. Deși toate marile puteri spun că sunt aproape de a face un vaccin împotriva COVID-19, niciuna nu a reușit până acum, iar virusul face ravagii pur și simplu. Ultimele cifre sunt absolut șocante.

Autoritățile spun că s-a ajuns la pragul psihologic deja. Un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreg Globul, potrivit cifrelor furnizate de Worldometers. Mai mult de jumătate dintre decese s-au înregistrat în doar patru țări: SUA, Brazilia, India, Mexic.

Statele Unite continuă să se situeze pe primul loc la acest capitol, cu 210.000 decese provocate de coronavirus. Brazilia (142.000), India (96.000), Mexic (76.000) sunt următoarele clasate.