Așadar, retailerul de modă Peek & Cloppenburg a transmis că își va revizui operațiunile comerciale. Anunțul a venit în contextul în care magazinul se extinsese foarte mult şi investise în activităţile sale online în timpul pandemiei.

Compania a explicat că nu există planuri de închidere a sucursalelor

Totuși, acum vrea să ajusteze şi reconsidere această strategie. Operaţiunile comerciale continuă fără restricţii, iar toate cele 67 de sucursale din Germania şi magazinul online au rămas deschise.

Nu există planuri de închidere a sucursalelor în momentul de față. Potrivit informațiilor oferite de directorul general al P&C, Thomas Freude, compania cu aproximativ 6.800 de angajaţi va putea să se descurce fără disponibilizări în sucursalele sale.

Directorul general se aşteaptă ca procedura de insolvenţă să fie finalizată în curând

De asemenea, directorul general al P&C se aşteaptă ca procedura de insolvenţă să fie finalizată în curând.

„Presupunem că vom putea finaliza procedura prin intermediul unui plan de insolvenţă până cel târziu la sfârşitul anului”, a declarat Thomas Freude pentru WirtschaftsWoche.

Procedurile de insolvență au crescut cu 7% în cursul anului 2022

Procedurile de insolvență au crescut cu 7% în cursul anului trecut, anunță Coface România, care a realizat un studiu în acest sens. Compania spune că, în cursul anului trecut, au fot deschise peste 6.500 de proceduri noi de insolvență.

Coface România a realizat un studiu care arată că numărul procedurilor de insolvenţă deschise anul trecut a crescut cu 7%, ajungând la 6.531 de proceduri de insolvență. De asemenea, studiul arată că pierderile cauzate creditorilor de către companiile insolvente au fost de 4,6 miliarde de lei, mai puțin cu 12%.

Studiul arată că numărul companiilor insolvente cu cifră de afaceri de peste 0,5 milioane de euro a crescut de la 322 la 357 pe parcursul anului trecut.

Motivele care au dus la creștere procedurilor de insolvență:

  • succedarea pandemiei Covid-19 de războiul declanşat de Rusia în Ucraina
  • discontinuitatea aprovizionării pentru multe sectoare de activitate
  • scumpirea hidrocarburilor, cerealelor sau a materialelor de construcţii
  • inflaţie de două cifre în multe ţări europene
  • adâncirea deficitelor fiscale, a celui comercial și a celui de cont curent

Compania arată că diferența dintre inflația generală şi inflaţia percepută de către populaţie nu a fost atât de mare, mai ales în condițiile în care inflaţia percepută de populaţie a fluctuat între 25%-30% pe parcursul anului 2022.