O jucătoare de tenis din România a preluat conducerea în WTA Race Singles, topul live care înregistrează forma de moment a jucătoarelor în vederea calificării la Turneul Campioanelor din 2020. Clasamentul actualizat luni o are pe prima poziţie pe românca Ana Bogdan. În plus, jucătoarea de tenis din Sinaia s-a apropiat de o revenire Top 100 mondial după 52 de săptămâni, urcând pe poziţia 105 WTA.

A câştigat cel mai important titlu de până acum din carieră

Ana Bogdan a câştigat, sâmbătă, la Dubai, cel mai important titlu al carierei sale de până acum şi a ajuns la zece victorii consecutive în meciurile oficiale. Ea a făcut un meci excelent împotriva Dariei Snigur, campioană de junioare la Wimbledon, în acest an. Este primul titlu ITF de categorie 100K din cariera Anei Bogdan, după ce, la final de noiembrie, se impusese în Franţa, la St. Etienne, în turneul de categorie ITF 25K, scrie Adevărul.

„Este o perioadă în care, evident, am regăsit bucuria tenisului. După un început de an mai greu, mă bucur de o perioadă în care plăcerea şi încrederea sunt din nou la cote bune. Dintre cele 14 meciuri jucate în ultima lună, am pierdut unul singur, am bifat o semifinală şi apoi două turnee consecutive câştigate“ a declarat Ana Bogdan.

O ocazie bună pentru mine să visez frumos şi să îmi stabilesc o ţintă grea

Sezonul 2019 s-a încheiat odată cu Turneul Campioanelor de la Shenzhen, aşa că toate competiţiile disputate în a doua jumătate a lunii noiembrie şi în decembrie punctează în ierarhia noului sezon. Cu 200 de puncte strânse, Ana Bogdan se poziţionează în fruntea clasamentului WTA Race, care redă cu fidelitate forma de moment.

„Majoritatea jucătoarelor folosesc această perioadă pentru pregătirea sezonului următor, iar ultimele victorii au făcut ca eu să fiu în acest moment pe locul 1 în clasamentul mondial al momentului, în ‘Race to Schenzhen’. Este o poziţie oarecum conjucturală, dar o ocazie bună pentru mine să visez frumos şi să îmi stabilesc o ţintă grea, dar iată, nu imposibilă. Desigur, rezultatele de acum vin după o perioadă de muncă şi cu o susţinere necondiţionată a echipei cu care lucrez, oameni care au fost şi sunt lângă mine şi pe care îi iubesc şi apreciez“, a mai spus Ana Bogdan, după succesul de la Dubai.