O importantă piață din Capitală a fost închisă pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19. După un control desfăşurat de Poliţia Locală şi de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care a relevat abateri grave în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa.

”Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfăşurat sâmbăţă,  25.07.2020, de către Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care au descoperit o serie de abateri grave, sancţionate de Legea nr. 55/2020, O.G. nr. 99/2000 şi Legea 12/1990”, anunţă un comunicat al primăriei de sector.

Potrivit datelor furnizate, inspectorii au descoperit că administratorii nu respectau nici cele mai elementare reguli de prevenţie a răspândirii COVID- 19, Spre exemplu, nu aveau stabilite circuitele de intrare şi ieşire din complexul comercial și nici montate la vedere dispenserele cu dezinfectant. Piața nu avea angajaţi la intrare care să poată măsura temperatura clienţilor. În plus, angajaţii administratiei pieţei şi comercianţii nu purtau măşti şi mănuşi iar piaţa nu era dotată cu pereţi despărţitori între tarabe. Cel mai important, s-a descoperit că la intrarea în toate magazinele din piaţă nu erau luate măsurile de distanţare socială.

Inspectorii au mai observat că la magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de provenienţă sau fără termen de valabilitate afişat, precum şi legume şi fructe mucegăite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

În urma controlului, s-a constatat, de asemenea, că un număr de 5 societăţi comerciale nu deţineau acord de funcţionare emis conform legii, drept pentru care a fost demarată procedura de suspendare provizorie a activităţii acestor agenţi comerciali.

Veriicările au scos la lumină faptul că în incinta pieţei, spaţiul nu mai fusese spălat şi igienizat de mai bine de o lună, deşi acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieţei.

”Întrucât rezultatele controlului au scos în evidenţă un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care îşi fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activităţii complexului comercial Piaţa Reşiţa, aflat în administrarea societăţii ROMSINE PRODCOMIMPEX SRL. Pentru neregulile mai sus-menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei”, precizează Primăria Sectorului 4.