Compania a raporat o creştere de 13% a afacerilor din primele nouă luni ale anului, atingând 20,7 mil. euro. Temad Co a încheiat anul trecut cu un rulaj de 25 mil. euro. Avansul din acest an a fost susţinut de proiectele de renovări și de construcțiile noi, cu accent pe termoizolații prin producția proprie de plasă din fibră de sticlă.

În primele nouă luni ale anului, Temad Co a distribuit 19 milioane de articole și 6,3 milioane de mp de plasă din fibră de sticlă, direcționate, în principal, către segmentul renovărilor și construcțiilor noi.

„Investiția în producție ne-a sprijinit dezvoltarea în condițiile unei piețe nesigure, care își continuă declinul și în 2014. Am mizat pe segmentul termoizolațiilor, un sector foarte important care se va dezvolta și în următoarea perioadă și ne-am concentrat eforturile pe producția și vânzările de plasă de fibră de sticlă și accesorii necesare sistemelor”, a declarat Florin Madar, directorul general al grupului Temad.

Compania a investit anul trecut 1 mil. euro în construcţia unei fabrici de plasă de fibră de sticlă, amplasată în Braşov, cu o capacitate anuală de producţie de circa 9 milioane de metri pătraţi.

„Având în vedere evoluția afacerilor Temad în primele nouă luni și luând în considerare faptul că industria construcțiilor este puternic influențată de condițiile meteorologice, estimăm o creștere moderată în trimestrul patru și o cifră de afaceri totală în creştere cu 10% pentru anul 2014 faţă de estimările de la începutul anului”, a adăugat Florin Madar.

Temad Co are 14 filiale cu depozite locale şi deţine un portofoliu de peste 3.000 de articole, cuprinzând în total 27 de mărci internaţionale şi proprii.

Grupul Temad include companiile Temad Energie (centrală fotovoltaică), Temad Producţie (fabrică de plasă de fibră de sticlă) şi Temad Co şi are 270 de angajaţi.