Sapphir România este prezentă pe piaţa din România din anul 2006 şi oferă servicii de consultantă pentru sistemele SAP.

“Suntem una dintre putinele companii de consultanţă SAP de pe piaţa locală care s-au concentrat pe zonele de gestiune a proiectelor şi de planificare a producţiei ca domenii SAP. În plus, suntem singura companie din România care oferă soluţii de hosting a sistemelor SAP”, a declarat Petre Pupăză, director general al Sapphir.

Imtech N.V este unul dinte cei mai importanţi jucători de pe piaţa de tehnologie din Europa, având 21.000 de clienţi, 425 de filiale în Europa şi 25.000 de angajaţi.  Cifra de afaceri în 2010 a fost de 4,5 miliarde de euro, iar capitalizare bursieră 2,5 miliarde euro. Imtech N.V a preluat Sapphir prin una din companiile sale, ILS ICT Group, redenumită Imtech ICT Austria de la începutul anului 2011. Astfel, Sapphir a devenit Imtech ICT România.

Imtech ICT România a avut în 2007 şi 2008 o cifră de afaceri de 600.000 de euro, iar în 2009 şi 2010 aceasta a scăzut cu 40%. Pentru acest an compania estimează o cifră de afaceri de 500.000 de euro. Compania are 12 angajaţi şi colaboratori şi un singur birou, în Capitală.

Până în 2015, ImTech ICT România îşi propune să-şi tripleze cifra de afaceri. Pentru atingerea acestui obiectiv compania mizează pe implicarea în proiectele internaţionale ale Grupului Imtech, pe dezvoltarea unei divizii de managed services, precum şi pe dezvoltarea unei noi linii de afaceri. În plus, Imtech îşi propune să achiziţioneze un jucător complementar din piaţa locală de IT&C.

“Suntem implicaţi ca furnizor al grupului într-un proiect şi am finalizat deja altul. Şi, la rândul nostru, suntem client al grupului pentru trei proiecte: hosting pentru Uniqua Asigurări, Uniqa Asigurări de Viaţa şi VES Sighişoara”, a mai spus Pupăză.
Imtech România are 30 de clienţi şi cu excepţia Agenţiei Spaţiale Române toţi sunt privaţi.  Aproximativ jumătate din aceşti clienţi sunt companii cu capital integral românesc ce contribuie cu 64% la veniturile ImTech România. Principalii clienţi ai companiei sunt General Fluid, Uniqua Asigurări, VES, Fast Eco, Pifati, Romfluid, Emon Electric, Petrom, Philip Morris, Bvaxi România.