Veste proastă pentru românii care foloseau acest cunoscut serviciu de ride sharing!

Serviciul Free Now părăseşte România! Va mai fi disponibil doar o lună de zile

Compania Clever Tech SRL a decis să se retragă de pe piaţa din România. Serviciul de ride sharing Free Now nu va mai fi disponibil în ţara noastră după data de 30 iunie 2022, însă românii vor mai putea apela la Bolt şi Uber, dar şi la servicii precum Leone GO și elec.

Serviciul Free Now se va concentra, în continuare, pe alte pieţe din Europa, fiind vorba, cel mai probabil, de ţările unde concurenţii Bolt şi Uber încă nu au intrat sau au o cotă de piaţă mai mică faţă de România, notează site-ul 0-100.ro.

Comunicatul integral al Clever Tech SRL

„Ne pare rău să vă anunțăm că începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania CLEVER Tech SRL va înceta activitatea sa în România.

Aplicația FREE NOW nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașată acestui email.

Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza.

FREE NOW va continua să opereze în condiții normale până la data menționată mai sus. Plățile către parteneri nu vor fi afectate, incluzând plățile din prima săptămână a lunii iulie 2022.

Rămânem disponibili pentru orice informaţie la https://support.free-now.com/hc/ro/requests/new

Suntem extrem de recunoscători pentru suportul și încrederea oferite în ultimii ani. Vă mulțumim pentru tot și vă dorim mult succes.”

În mod real, serviciul Bolt va fi cel mai mare beneficiar al ieşirii Free Now de pe piaţa din România.

Până acum, Bolt şi Free Now erau privite în România ca alternative la Uber, însă, în ultima perioadă, Bolt a crescut puternic în ţara noastră, în detrimentul Uber, mai notează 0-100.ro.

Potrivit unelor informaţii, Bolt ar fi depășit încă din 2021 Uber în România, ca număr de comenzi, pasageri transportați și încasări. Totuşi, piața de transport alternativ este netransparentă cu cifrele, astfel că, oficial, nu există date clare în acest sens.