Ea consideră că este nevoie de corectarea chiriilor pentru a motiva actualii chiriași să achiziționeze locuințele.
"O chirie de 500.000 de lei vechi nu e normală în condițiile în care în fața blocurilor sunt mașini și nu mașini ieftine. Nu reușim să atragem fonduri din vânzarea de locuințe, dar sperăm la implicarea sectorului privat", a declarat Udrea, în cadrul seminarului Romania Construct Forum 2010.
Ea a mai spus că sunt localităţi în care vânzarea este blocată de primărie, care în cazul vânzării nu ar mai încasa lunar chiria aferentă locuinţei.

„Sunt 5.000 de cererei de cumpărare, dar primăriile blochează vânzarea. Acolo unde sunt cereri şi nu se vând locuinţele, primăriile nu vor mai beneficia de programele ministerului“, a explicat Udrea.
Legea parteneriatului public privat a fost adoptată recent, iar Udrea a menționat faptul că pentru parteneriatele cu ANL sunt trasate niște măsuri separate, care urmează a fi adoptate după primirea avizului Ministerului de Finanțe.
Proprietari executați
Udrea a mai anunțat că miercurea viitoare va intra în vigoare legea privind obligativitatea reabilitării fațadelor locuințelor din zonele centrale.
"Aceste lucrări se pot face pe banii primăriei, urmând ca aceștia să fie recuperați de la proprietari, fie și prin executare silită", a spus ministrul.