Denumită "Protecting Friday Night", iniţiativa băncii elveţiene face parte dintr-un şir de măsuri adoptate de băncile de investiţii pentru a-şi modifica imaginea de angajatorii cu un program de lucru infernal şi a opri fuga angajaţilor talentaţi spre alte domenii precum sectorul tehnologic sau private equity.

Astfel de instrucţiuni par ciudate angajaţilor care lucrează în alte domenii, pentru care un program redus de lucru în ziua de vineri este ceva normal. Însă pentru bancheri, în special pentru cei tineri, care deseori lucrează până sâmbăta dimineaţa sau întreg weekend-ul, iniţiativa Credit Suisse este binevenită.

"Această iniţiativă permite angajaţilor să poată să îşi facă planuri pentru a petrece timpul liber cu familia şi prietenii şi garantează că acest timp liber va fi respectat", a declarat co-preşedintele diviziei de investment banking şi pieţe de capital de la Credit Suisse, Marisa Drew.

Credit Suisse nu este singura instituţie financiară care încearcă să îmbunătăţească programul angajaţilor fără ca acest lucru să însemne salarii şi bonusuri mai mari. Personalul de la UBS pot să îşi ia liber ("personal time") cel puţin două ore pe săptămână, în timp ce JPMorgan şi-a informat angajaţii de la divizia de investment banking că ar trebui să nu lucreze în weekend, exceptând cazurile în care lucrează la o tranzacţie majoră.

SURSA: Agerpres