Acesta fugise din Uniunea Sovietică, în urma conflictului de putere cu Iosif Visarionovici Stalin, fiind expulzat și condamnat la moarte.

Inițial a fugit în Norvegia, după mai multe peregrinări ajungând în Mexic. Inițial, în 1937, Trotsky a locuit acasă la Rivera, apoi s-a mutat în casa Fridei, cu care a avut o aventură, în timp ce Rivera se zbătea să obțină pentru el azil politic din partea guvernului mexican.

Ulterior, Troțky, împreună cu soția, s-au mutat în altă casă, unde a și fost asasinat, în 1940.

În 1939, atât Kahlo, cât și Rivera, au renunțat la troțkism, devenind adepți entuziaști ai lui Stalin.

A avut relații sexuale atât cu bărbați, cât și cu femei. Dintre femei, cea mai cunoscută a fost cântăreața și dansatoarea Josephine Baker.

 

Frida Kahlo, căci despre ea vorbim, nu a fost o bisexuală dedicată, relațiile sale cu alte femei au fost mai degrabă experiețe sexuale episodice, decât relații stabile.

Dacă relațiilor sexuale ale soției sale cu femei nu le dădea importanță, cele cu bărbați îl înfuriau la culme pe marele pictor Diego Rivera.

Frida a avut aventuri cu numeroși bărbați, cei mai cunoscuți fiind sculptorul Isamu Noguchi și comunistul Leon Troțky (Lev Davidovich Bronshtein).

De cealaltă parte, Frida s-a înfuriat când a aflat că Diego avusese o aventură cu sora sa mai mică, Cristina. Cei doi au divorțat în noiembrie 1939, pentru a se recăsători în decembrie, anul următor.

Cu toate acestea, neînțelegerile au continuat. Dormeau în camere separate, uneori alăturate.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric