Romgaz, a informat joi la Bursa de Valori București că în ședința din data de 17 martie 2021, Consiliul de Administrație a decis alegerea domnului Dan Dragoș Drăgan în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație.

Dan Dragoș Drăgan a fost ales în funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei alături de George-Sergiu Niculescu și Akos Derzsi. Prim-ministrul Florin Cîţu a aprobat numirea noilor secretari de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi la Ministerul Energiei prin decizii publicate, luni 15 martie, în Monitorul Oficial.

Drăgan a lucrat cu Virgil Popescu în echipa fostului Minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, tot pe poziția de Secretar de Stat. Acesta a fost în perioada 2017 – 2020 consilier economic la Uzinsider General Contractor SA. Anterior a fost pentru o perioadă de 10 ani director general la Repower Furnizare România.

Are o diplomă în brokeraj-piețe futures de la Bursa Română de Mărfuri și una în economie, specializarea management și informatică economică la ASE București.

Cât primesc lunar administratorii Romgaz

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) din 11 martie s-a stabilit și cu cât sunt plătiți lunar administratorii Romgaz.

„Se stabileşte remuneraţia fixă brută lunară a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul National de Statistică anterior numirii, în conformitate cu prevederile art. 37 din OUG 109/2011”, se arată în hotărârea AGOA din 11 martie.

Cine sunt membrii comitetelor consultative

În aceeaşi şedinţă din 17 martie, s-a stabilit componenţa comitetelor consultative din cadrul Consiliului de Administrație, după cum urmează:

Comitetul de Nominalizare și Remunerare

– Sorici Gheorghe Silvian – președinte

– Drăgan Dan Dragoș – membru

– Jude Marius Aristotel – membru

Comitetul de Audit

– Sorici Gheorghe Silvian – președinte

– Simescu Nicolae Bogdan – membru

– Stan Olteanu Manuela Petronela – membru

Comitetul de Strategie

– Balazs Botond – președinte

– Drăgan Dan Dragoș – membru

– Jude Marius Aristotel – membru

– Niculescu George – membru

– Simescu Nicolae Bogdan – membru