Potrivit deciziei numărul 24 din 09 Ianuarie 2019, publicată miercuri seara în Monitorul Oficial, Virgil Pîrvulescu, interimarul din fruntea Direcției Finanțelor Publice Vâlcea până în prezent, a ajuns să avanseze la funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

În ultimele zile au avut loc schimbări importante la ANAF, după ce ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că a cerut premierului Viorica Dăncilă revocarea şefului ANAF, Ionuţ Mişa, subliniind că ANAF este o instituţie cheie în economia României şi că strategia sa privind schimbarea agenţiei necesita o altă conducere la această instituţie, ca apoi premierul să anunțe numirea unei noi șefe.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a semnat joia trecută Decizia de numire a Mihaelei Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

„Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici”, arată un comunicat al Guvernului.