Ambiția actualului președinte al PNL este să contruiască un Guvern foarte eficient, care să scoată România din criză. Momentan țara noastră este privită cu scepticism de investitorii străini, iar instabilitatea politică ne va costa mult pe termen lung. Imaginea pe care o avem în UE duce și la un interes scăzut al turiștilor pentru locurile extrem de frumoase pe care le avem.

În acest context, este nevoie de un Guvern care să poată repara prejudiciile care au rezultat în ultimii ani. Conform surselor Capital, Ludovic Orban va merge la Klaus Iohannis cu o listă extinsă pentru fiecare portofoliu. Astfel fiecare minister vine cu trei propuneri. Printre acestea și tehnocrați, specialiști din diverse domenii. Acest lucru a creat deja discuții aprinse în partid, întrucât mai mulți liberali condiseră că întregul executiv trebuie să fie format din oameni politici. Așadar scandalul ar putea fi declanșat imediat după numiri, chiar dacă va fi probabil unul intern.

Numele pe care se insistă cel mai mult să facă parte din viitorul Guvern sunt: Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Dan Vâlceanu dar și Rareș Bogdan, care încă nu a luat o decizie fermă.

Un portofoliu foarte important este cel al Justiției, iar aici este posibil să avem un tehnocrat. Alina Gorghiu și Cristina Trăila sunt variantele cele mai vehiculate. Totuși să nu uităm că Gorghiu este cea care a îngropat PNL cât a fost președinte, iar Cristina Trăila este de profesie avocat, însă sunt multe acuzații făcute la adresa ei pe filiera Elena Udrea.