Potrivit Reuters, o femeie în vârstă de 76 de ani a murit marţi în oraşul italian Treviso, au anunţat autorităţile din regiunea Veneto, fiind a unsprezecea victimă a celui mai mare focar de coronavirus din Europa.

Marți au fost înregistrate 283 de cazuri

Un bilanţ precedent, publicat în cursul zilei de marţi, indica 283 de cazuri, dintre care şapte soldate cu decese. Cele trei noi decese au fost înregistrate în Lombardia (nord-vest), cea mai afectată regiune: doi bărbaţi în vârstă de 84 şi 91 de ani şi o femeie în vârstă de 83 de ani.

Trei regiuni foarte frecventate de turişti au înregistrat marţi cazuri de contaminare: Toscana, cu două cazuri în Florenţa şi Pistoia, şi trei cazuri în Sicilia într-un grup din Bergamo (Lombardia). Un prim caz a fost de asemenea detectat în Liguria (centru-vest).

Cazuri și în sudul Italiei

Cazurile înregistrate în Sicilia sunt primele în sudul ţării. Potrivit noului bilanţ, regiunea Lombardia are de acum 240 de cazuri (cu 68 de cazuri mai mult în ultimele 24 de ore) şi nouă decese dintr-un total de zece în toată Italia.

În majoritatea cazurilor este vorba de persoane în vârstă cu diverse patologii. Cealaltă zonă cea mai afectată este Veneto (regiunea Veneţiei) cu 42 de cazuri şi unde vineri a fost înregistrat primul deces al unui cetăţean italian.

Emilia-Romagna se clasează pe locul trei cu 26 de cazuri, concentrate în jurul Piacenza, un oraş din apropierea Lombardiei.

În total, opt regiuni sunt afectate de epidemia provocată de noul coronavirus, la care autorităţile adaugă regiunea Romei, unde au fost înregistrate trei cazuri ale unor persoane venite din străinătate, între care doi turişti chinezi şi un tânăr care a venit din China.