Numărul maxim de posturi la DNA, suplimentat de Guvern. Stelian Ion: Este foarte importantă această decizie

Stelian Ion a declarat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că numărul maxim de posturi pentru DNA a fost suplimentat printr-o hotărâre de guvern adoptată astăzi de Guvernul României.

Potrivit declarației respective, sunt vizate 90 de posturi de poliţie şi de poliţie judiciară şi de încă 50 de posturi de personal auxiliar. Totodată, ministrul a subliniat că „este foarte importantă această decizie a Guvernului”.

Informațiile transmise de către Stelian Ion

De asemenea, ministrul Justiției a susținut în urma deciziei respective că „Guvernul României îşi respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare”.

„Printr-o hotărâre de guvern adoptată astăzi de Guvernul României s-a suplimentat numărul de posturi, numărul maxim de posturi pentru DNA. Este vorba de 90 de posturi de poliţie şi de poliţie judiciară şi de încă 50 de posturi de personal auxiliar. Este foarte importantă această decizie a Guvernului (…). Este clar că Guvernul României îşi respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare”, a declarat Stelian Ion.

Ministrul Justiției a explicat că în primă fază vor fi alocaţi DNA 30 de poliţişti de poliţie judiciară în acest an, iar apoi, în următorii 2 ani, câte 30 de poliţişti şi poliţişti de poliţie judiciară, ofiţeri şi agenţi în fiecare an.