Conform Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), la sfârşitul lunii iulie, 74,8% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 25,2% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţă, 94,4% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5,6% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic), potrivit agerpres.ro

Trebuie menționat că în data de 31 decembrie 2019 erau active 1,73 milioane de poliţe.

Unde sunt active cele mai multe polițe

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (22% din total), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine – în Maramureş (3% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuinţe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală – cutremure, inundaţii şi alunecări de teren – a tuturor locuinţelor din România.

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

Aceste persoane pot beneficia de reduceri la asigurare

Platforma de ridesharing Uber anunță noi beneficii dedicate șoferilor din România. Prin programul Uber Pro compania își propune să îi recompenseze pe cei mai apreciați șoferi prin beneficii precum reduceri speciale pentru combustibil sau pentru asigurarea auto.

Uber continuă parteneriatul european cu AXA în România. Ca parte din acest program, șoferii independenți și cei care ajung la nivelul Diamond din Uniunea Europeană beneficiază de o serie de asigurări care acoperă accidente, boli, concediul de maternitate sau paternitate sau alte evenimente care au un impact asupra vieții lor. Programul este disponibil în majoritatea țărilor din Europa, este finanțat în totalitate de Uber și gratuit pentru toți șoferii independenți.