Numărul de oferte de locuinţe aparute nou pe piaţă a crescut, în luna iulie, cu 16%, potrivit celui mai nou raport al AnunţuriParticulari.ro, urmând trendul preţurilor.

Cea mai mare pondere în această creştere au avut-o numărul de oferte de două şi trei camere ccare au crescut cu procente de 18,9%, respectiv 18,5%, ca urmare a lansării programului „Prima Casă”.

Oferta de garsoniere nou apărute a crescut cu 13% în luna iulie. Pentru apartamentele de patru camere numărul de oferte a crescut cu doar 3,6%.

Creşterea preţurilor nu va deveni o regulă

Majorarea preţurilor la apartamente în ultima lună a fost speculativă şi nu reprezintă un motiv de îngrijorare, se mai arată in raportul AnunţuriParticulari.ro.

„Creşterea din ultima lună nu poate căpăta caracter de regulă, iar trendul descendent care s-a menţinut încă de anul trecut indică apropierea de echilibru a pieţei imobiliare”, spun oficialii AnunţuriParticulari.

Astfel, în luna iulie, preţul cerut pentru garsoniere a fost de 46.300 de euro, în creştere cu 2,6% faţă de luna iunie.

Pentru apartamentele de două camere, în medie s-a solicitat un preţ iniţial de 70.500 de euro, în crestere cu doar 1% faţă de luna precedentă.

Pentru apartamentele de trei camere creşterea înregistrată faţă de luna precedentă a fost de 3,5%, în medie solicitându-se un preţ de 97.600 de euro.

Apartamentele cu patru camere au fost ofertate de către proprietari la un preţ mediu de 128.500 de euro, cu o creştere de 4% faţă de luna iunie.

Astfel, statistica AnunţuriParticulari.ro arată că piaţa nu asistă la creşteri semnificative de preţuri. Mai mult chiar, luna iulie este a treia lună în care preţurile evoluează pe un tren linear.

Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe Înternet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

SURSA: AnunţuriParticulari.ro