Număr record de infectări și decese în Ucraina

DPA informează, citând Ministerul Sănătății din Kiev, că în ultimele 24 de ore, au existat aproape 20.000 de cazuri noi de coronavirus, iar peste 400 de persoane au murit pentru a treia zi consecutiv.

Kievul este cel mai afectat de pandemie, cu 80% din cele 6.200 de paturi de spital din capitală deja ocupate.

Restricții dure

Restricţii mai stricte urmează să se aplice începând de luni în capitală, în plus faţă de măsurile deja instituite la nivel local.

Locuitorii vor avea nevoie de permis special pentru a putea folosi transportul public, iar şcolile şi grădiniţele urmează să fie închise.

Tulpina britanică a fost identificată și în Ucraina

Ucraina, cu o populaţie de 40 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 1,7 milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi un număr de aproape 34.000 de decese.

În prezent, noua tulpina identificată în Marea Britanie se răspândeşte peste tot în ţara, a spus ministerul. Există două zone în care s-au detectat cazuri de variantă sud-africană de coronavirus.

Capitala Ucrainei a intrat în lockdown

În urmă cu două săptămâni, autoritățile ucrainene anunțau că vor institui lockdown în Kiev pe o perioadă de trei săptămâni.

„Situaţia legată de răspândirea virusului este o reală ameninţare”, spunea primarul Kievului, Vitali Kliciko.

În timpul lockdown-ului toate teatrele, cinematografele, muzeele şi centrele comerciale au fost închise, în timp ce magazinele alimentare şi farmaciile au rămas deschise. Saloanele de coafură şi centrele de fitness au rămas deschise și au putut fu folosite dar doar cu programare. Universitățile au fost închise iar studenții au studiat online.

Peste 70.000 de ucraineni au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Sursă foto: Dreamstime