Premierul Florin Cîţu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii nu trebuie să se relaxeze pentru că nu a venit momentul impunerii de noi măsuri de relaxare. Acesta a motivat acest lucru prin faptul că se înregistrează o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19.

De asemenenea, Cîțu a punctat că „lucurile se vor înrăutăţi” dacă românii nu vor respecta în continuare regulile. Pe de altă parte, premierul a spus că va face tot posibilul pentru a menţine economia deschisă.

„Nu trebuie sa ne relaxăm. Trebuie să purtăm mască în spaţiu public de fiecare dată. A început să crească iar numărul persoanelor testate pozitiv şi depinde doar de noi să menţinem situaţia sub control. Dacă nu respectăm regulile, veţi vedea că lucrurile se vor înrăutăţi”, a declarat premierul Cîţu.

Florin Cîțu: Vrem să rămânem cu economia deschisă

Acesta a dat ca exemplu situaţia din noiembrie 2020 când respectarea regulilor a dus la scăderea numărului de bolnavi şi decese provocate de COVID-19.

„Purtăm mască, distanţare socială, dezinfectant. E foarte important dacă vrem să menţinem această situaţie sub control”, a spus Cîţu.

De asemenea, Cîţu a spus că va face tot posibilul pentru a menţine economia deschisă.

„Vrem să rămânem cu economia deschisă pentru că doar cu o economie deschisă putem sa plătim acest cost al pandemiei”, a declarat Florin Cîţu.

Situația la zi a pandemiei din România

Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 6 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capitala rămâne în scenariul roșu, alături de județele Timiş, Cluj, Ilfov şi Braşov. De asemenea, în municipiul Timișoara s-a luat decizia de carantinare a orașului pentru o perioadă de 14 zile din cauza incidenței mari a cazurilor la mia de locuitori.