Mare atenție la aceste alimente! Cresc riscul de a dezvolta hipertensiune arterială și exces de grăsimi în sânge

Conform unui studiu realizat în Israel, alimentele ultra-procesate cresc totodată și riscul de exces de grăsimi în sânge (hiperlipidemie), scrie xinhuanet.com

De asemenea, aceste alimente cresc riscul de inflamaţie în rândul persoanelor care suferă de boala ficatului gras, în special în rândul fumătorilor, a mai explicat universitatea israeliană.

Conţin aditivi pentru a spori gustul produselor sau pentru a prelungi durata lor de valabilitate

Alimentele ultra-procesate sunt comercializate de obicei în ambalaje sigilate şi conţin aditivi pentru a spori gustul produselor sau pentru a prelungi durata lor de valabilitate.

În urma unui studiu ale cărui constatări au fost publicate în jurnalul ştiinţific Liver International, o echipă de cercetători de la UH, Centrul Medical de la Universitatea din Tel Aviv şi de la Universitatea Washington din Seattle au descoperit că un aport sporit de alimente ultra-procesate creşte de aproximativ 1,5 ori riscul de hipertensiune arterială, de hiperlipidemie şi de nivel redus de colesterol „bun” (HDL).

Mai mult, dublează posibilitatea de a suferi de sindrom metabolic, care creşte riscul de diabet, accident vascular cerebral şi afecţiuni cardiace şi vasculare, potrivit studiului.

„Constatările consolidează importanţa consumului de alimente neprocesate, împreună cu reducerea aportului de alimente şi băuturi ambalate, gata pentru consum”, au completat cercetătorii.

Greșeala pe care o face toată lumea când vrea să slăbească

Se spune că mușchii abdominali se construiesc în bucătărie. De aceea, este important să aveți mese echilibrate, bogate în nutrienți, care vă vor ajuta să vă hrăniți atât corpul, cât și mintea. Este știut că dacă vrem să pierdem în greutate, e nevoie de o sursă de proteine, carbohidrați și grăsimi care să ne ofere energie și să ne dea senzație de sațietate.

Dacă aveți o dietă sănătoasă și ați făcut exerciții fizice, dar nu vedeți beneficiile acestui mod de viață echilibrat, experții sunt de acord că e vorba de o greșeală pe care o faceți. Aceasta ar putea fi cauza principală a faptului că nu reușiți să slăbiți.

Există unele greșeli pe care le putem face în bucătărie și care pot sabota valoarea nutritivă a dietelor, potrivit SheFinds.com.

În timp ce principalele ingrediente cu care alegeți să gătiți dictează valorea nutritivă a dietei, putem să ne trezim cu calorii în plus care pot anula beneficiile pentru sănătate.

„Mulți trec la un regim de viață în care elimină alimentele grase și carbohidrații, dar continuă să gătească cu ulei sau unt”, avertizează Anthony Puopolo, director medical la RexMD.

„Acest obicei face să adăugați cantități mari de grăsimi în dietă, chiar dacă alimentele pe care le folosiți nu sunt grase”, adaugă el. Grăsimile sunt un plus esențial pentru orice dietă echilibrată, dar e mai important să alegeți grăsimi de calitate bună, cum ar fi avocado, nucile și semințele, mai degrabă decât anumite uleiuri sau unt.