Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic şi soţia sa Jelena au avut rezultate negative la ultimul test pentru Covid-19, a anunţat joi echipa sa.

Testul a fost efectuat la zece zile după ce s-a stabilit că ambii sunt infectaţi cu noul coronavirus, în urma participării la Adria Tour.

Turneul caritabil a fost organizat chiar de către actualul număr unu mondial din tenisul profesionist.

Au stat zece zile în izolare, fiind asimptomatici

„Testul PCR făcut la Belgrad de Novak Djokovic şi soţia sa Jelena a avut un rezultat negativ. Ei nu au prezentat niciun moment simptome şi au stat zece zile în izolare”, a precizat echipa jucătorului sârb.

Djokovic a anunţat, pe 23 iunie, că a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a luat parte la Adria Tour, un circuit care cuprindea turnee de tenis în Serbia, Croaţia şi Bosnia.

Acesta a fost anulat după apariţia mai multor teste pozitive cu prilejul turneului de la Zadar (Croaţia).

Printre cei testaţi pozitiv cu ocazia acestei competiţii s-au numărat tenismenii Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki şi Borna Coric, antrenorul lui Dimitrov şi antrenorul lui Djokovic, Goran Ivanisevic, precum şi soţia campionului sârb.

Critici puternice pentru lipsa protocoalelor sanitare

Novak Djokovic a fost puternic criticat pentru organizarea acestui eveniment, în cursul căruia nu au fost respectate protocoalele sanitare, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor turnee care au avut loc în alte colţuri ale lumii, în această perioadă în care circuitele ATP şi WTA sunt oprite din cauza pandemiei.

Djokovic, în vârstă de 33 ani, a făcut o donaţie de peste 40.000 de euro oraşului Novi Pazar, situat în sud-estul Serbiei, pentru a-l ajuta să facă faţă unui număr crescând de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Oraşul a declarat starea de urgenţă la finele lunii iunie.

După ce a făcut faţă cu bine unui prim val al epidemiei, la începutul lunii mai, Serbia se confruntă acum cu un nou val, înregistrând peste 200 de noi cazuri pe zi, faţă de numai 50 în urmă cu o lună.