Este o situație alarmantă în județul Buzău, unde șefa întregului Departament Epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată la Spitalul Județean.

Carmen Scântei, coordonatoarea întregii crize COVID-19 din județul Buzău, a aflat că este infectartă după ce a primit rezultatul pozitiv al testelor pentru noul coronavirus miercuri. Aceasta făcuse în urmă cu o zi un examen tomografic, care îi indicase semnele unei infecţii cu coronavirus. Carmen Scîntei a mai făcut două teste în cursul săptămânii trecute, care au ieşit negative. Imediat după ce a aflat că are Covid-19, ea a fost internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Vestea a căzut ca un trăsnet, mai ales că în ziua în care i-a ieșit pozitiv testul, aceasta împlinise vârsta pensionării. Carmen Scîntei lucrează în cadrul DSP Buzău de 40 de ani.

Trebuie spus că în Buzău este o situație critică, mai ales că în urmă cu două săptămâni a fost deschisă o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean. Motivul este legat de faptul că mai mulți medici au fost confirmați pozitiv la COVID-19. Un număr de 12 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. UN număr de alte 32 de persoane au fost confirmate pozitiv în urmă cu o zi. Dintre cele peste 30 de persoane, patru sunt angajați ai unității spitalicești.

Cel mai afectat județ de Covid-19 rămâne însă Suceava. După ce timp de mai multe zile la rând numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate în județul Suceava a fost în scădere, astăzi acesta a crescut din nou. Au fost raportate alte 22 de cazuri de îmbolnăvire. De altfel, ieri au fost internate în Spitalul Județean 7 persoane diagnosticate cu COVID-19 şi externate alte 7. În Spitalul Județean de Urgență ‘Sfântul Ioan cel Nou’ Suceava se află internaţi un număr de 475 de pacienți și anume: 115 pacienți COVID-19 și 360 de pacienţi non COVID, iar la secția Anestezie-Terapie Intensivă sunt internați 13 pacienți, niciunul ventilat.