Novak Djokovic, lider mondial în circuitul de tenis masculin, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, în urma participării la turneul „Adria Tour”.

„Când am ajuns în Belgrad am fost să ne testăm! Rezultatul meu e pozitiv! La fel și al soției. Rezultatele copiilor sunt negative. Tot ce am făcut în ultima lună a fost din inimă și cu intenții sincere. Turneul nostru a vrut să unească lumea și să trimită un mesaj de solidaritate și compasiune în regiune.

Turneul a fost creat pentru a ajuta jucătorii din sud-estul Europei. Am vrut să ajutăm persoanele care aveau nevoie. Am organizat turneul când virusul era slăbit și am crezut că am îndeplinit toate condițiile. Din păcate, virusul este încă prezent și învățăm să trăim cu el.

Sper că lucrurile se vor ameliora și ne vom relua viețile așa cum erau. Îmi pare rău pentru fiecare îmbolnăvire. Sper că nu vor exista complicații și că toată lumea va fi bine. Voi sta în izolare în următoarele 14 zile și vor repeta testul peste 5 zile”, a comentat Novak Djokovic.

Trebuie spus că, inițial, Novak Djokovic a refuzat testul COVID-19. În plus, Adria Tour, care este un fel  încălzire pentru reînceperea sezonului competițional de tenis, a fost anulată, după ce mai mulți sportivi și membri ai staff-ului au fost depistați, fie bănuiți de infectarea cu COVID-19.

Novak Djokovic a intrat în contact, în timpul evenimentului cu un sportiv care a fost depistat pozitiv pentru Covid-19. Este vorba despre Nikola Jankovic. Novak Djokovic a stârnit un val de critici după ce afirmațiile sale pe tema vaccinurilor au fost apreciate drept un îndemn la nevaccinare. „Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.