Va reamintim ca pana la 30 octombrie 2001 se pot depune solicitari de finantare in cadrul componentei Dezvoltarea resurselor umane a programului „Coeziune Economica si Sociala”.
Programul este derulat prin Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP), prin intermediul agentiilor de dezvoltare regionala (ADR).
Bugetul pentru aceasta licitatie totalizeaza 24,650,000 euro. Se acorda microfinantari, intre 10 si 50 mii euro/proiect, precum si valori mari, intre 100 si 300 mii euro/proiect.
Cererile vor fi depuse la Agentia pentru Dezvoltare Regionala a regiunii in care va fi pus in aplicare proiectul. De la agentii se obtin pachetele informative – cererea de finantare plus anexe, ghidul solicitantului. Acestea pot fi descarcate si de pe pagina de Internet a Ministerului Dezvoltarii si Prognozei: www.mdp.ro si a Centrului European de Informare: www.infoeuropa.ro (Oportunitati de Finantare).
(Surse: MDP, ADR, DelegaTia CE)

ACCESS – limitat pana la 19 septembrie
ACCESS – fondul pentru protectia mediului si activitati in domeniul social – are ca termen limita ziua de 19 septembrie a.c., ora 17.00. Pot participa in program organizatii nonguvernamentale si nonprofit. Se acorda finantari cuprinse intre 10 si 50 de mii de euro, dintr-un buget total de 50 mii euro. Mai multe informatii gasiti la Centrul de Informare al Comisiei Europene, Bucuresti, Calea Victoriei nr. 88, tel 01.315.34.70 si la adresa de Internet www.infoeuropa.ro.
(Sursa: DelegaTia CE)

UE finanteaza Sillicon Valley la Iasi
Comunitatea Europeana a aprobat o finantare de patru milioane de euro pentru realizarea la Iasi a unui parc tehnologic, conform declaratiei presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser, citat de Mediafax. Parcul Tehnologic Iasi, intitulat Tehnopolis, va functiona pe o suprafata de aproximativ zece hectare si va fi amplasat la marginea orasului. Parcul va cuprinde sectii de inalta tehnologie si aparatura de calcul si ar urma sa fie infiintat pana la sfarsitul acestui an, conform agentiei citate.

Trei milioane euro aterizeaza la Arad
2,7 milioane de euro sunt destinate modernizarii aeroportului din Arad cu un terminal de marfuri. Proiectul este cofinantat Phare (2 milioane euro) si din fonduri romanesti (0,7 milioane euro, Consiliul Judetean Arad).
Realizarea acestui contract face parte din programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria. Constructia terminalului pentru marfuri va asigura: un spatiu marit si modernizat pentru depozitare, scaderea costurilor de transport de la terminal la locul de destinatie, inclusiv cele de la frontiera cu Ungaria, cresterea oportunitatilor de dezvoltare economica in zona de frontiera Arad-Timisoara, prin schimburi aeriene libere.
(Sursa: Delegatia CE)