În urmă cu două zile, cei care au intrat pe site-ul Tesco Direct au avut un adevărat şoc: iPad 3 de 16 GB era pus la vânzare la un preţ de 49,99 de lire sterline (aproximativ 250 lei), o reducere de 90 la sută faţă de preţul de vânzare recomandat, de circa 500 de lire (2.600 lei).

Vestea reducerii s-a răspândit rapid prin intermediul site-urilor de socializare, aşa că sute de oameni au cumpărat online iPad-ul, unii achiziţionând chiar şi câte trei tablete. Aşa cum era de aşteptat, site-ul a căzut, iar produsul nu a mai putut fi achiziţionat. Într-un final, Tesco a anunţat că a fost o eroare de programare, a suspendat tranzacţiile şi a spus că din contul celor care au comandat tableta nu va fi retras niciun ban şi ei nu-şi vor primi produsul, chiar dacă au primit e-mail-ul de confirmare.

"Întotdeauna am încercat să le oferim clienţilor noştri un preţ mic, dar, din păcate, aceasta este o eroare de IT, care acum a fost remediată", a declarat un purtător de cuvânt de la Tesco.

iPad 3 este disponibil abia de vineri în Marea Britanie, la un preţ de pornire de 659 de lire pentru modelul de 64 de GB.

Pe site-ul Tesco Direct, la secţiunea "Termene şi condiţii", este afişat următorul text: "Dacă, din greşeală, am subevaluat un produs, nu îl vom furniza la preţul declarat. Ceea ce vom face este să vă înformăm asupra preţului corect, urmând să vă decideţi dacă doriţi sau nu să achiziţionaţi în continuare produsul".