Vladimir Putin testează o nouă super-armă

Vladimir Putin testează o nouă rachetă balistică cu capacitate nucleară. Super-arma ar fi capabilă să evite detectarea occidentală, datorită manevrelor sale imprevizibile.

Racheta avansată a fost lansată săptămâna trecută de la poligonul de testare Kapustin Yar și a lăsat pe cer o urmă de fum neobișnuită.

Racheta intercontinentală a fost observată „valsând” pe cer din diferite regiuni ale Rusiei și chiar din Iran. Martorii șocați au înregistrat „piruetele” neobișnuite cu camerele lor video, clipurile arătând mai multe mișcări, notează The Sun.

racheta lui putin
SURSA FOTO: Twitter

După testarea acestei arme misterioase, Ucraina a instituit o alertă aeriană totală, conform unui expert militar.

„Agențiile de informații ale NATO sunt îndoielnice după noul test de rachetă al Rusiei”, a declarat colonelul Viktor Baranets, expert rus în domeniul apărării pentru Komsomolskaya Pravda.

Întorsăturile sale în spirală au fost observate cu uimire de către locuitorii din diverse regiuni ale Rusiei, precum Orenburg, Astrahan, Volgograd, Daghestan și altele. S-au putut observa chiar și în multe țări din Orientul Mijlociu.

Ministerul rus al Apărării a refuzat să divulge numele rachetei secrete care a fost lansată de la un lansator mobil de rachete.

Ce s-ar întâmpla dacă lumea ar fi aruncată într-un război nuclear?

Orice conflict nuclear ar duce la o serie de consecințe devastatoare, începând de la pierderi imediate de vieți omenești ca urmare a exploziilor, și continuând cu efectele pe termen lung ale radiațiilor și poluării mediului.

Profesorul Brian Toon este unul dintre cei cinci autori originali ai teoriei Iernii Nucleare. El susține că oricine locuiește într-un oraș american, indiferent de mărimea acestuia, are în acest moment o armă nucleară îndreptată spre el.

Guvernul SUA deține, de asemenea, arme nucleare îndreptate direct către sute de orașe din întreaga lume. Annie Jacobesen a declarat într-un articol publicat în Nextbigideaclub că SUA deține 1.770 de arme nucleare desfășurate, majoritatea pregătite pentru lansare și capabile să fie lansate în cel puțin 60 de secunde.

În cazul în care America ar fi lovita de o armă nucleară, SUA ar răspunde printr-un contraatac nuclear. Acest răspuns ar declanșa aproape sigur o serie de evenimente care ar scăpa rapid de sub control.

Generalul Robert Kehler, fost comandant al Comandamentului Strategic al SUA, a afirmat că într-un scenariu de război nuclear, „lumea s-ar putea sfârși în următoarele două ore”. Mai multe puteți citi aici.