Noua normalitate: “Trebuie să ne pregătim să trăim cu acest virus”

Trebuie să ne pregătim să trăim cu acest virus. Este mesajul dat de către mai mulți lideri de opinie din zona medicală.

Directorul de cercetare de la Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice, Yves Gaudin, a explicat într-un interviu pentru Le Figaro faptul că SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru boala Covid-19, va circula în lume cel puţin doi ani.

“Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni până la doi ani. Va trebui să aşteptăm până la atingerea „imunitatii de grup”, adică până când 60-70% din populaţia lumii este vaccinată sau are rezistenţă. Virusul va putea atunci circula mai greu. Nivelul său de contaminare (RO), care corespunde numărului mediu de persoane infectate de o persoană bolnavă, este estimat în jur de 2,5. Este dublu faţă de gripă, dar de 4-5 ori mai mică decât rujeola, ” spune specialistul francez.

Același mesaj, în sensul că noul coronavirus va deveni parte din noua normalitate, a fost împărtățit și de Raed Arafat.

“Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui”, a declarat Arafat.

Bill Gates: Ar putea urma epidemii care să fie mai periculoase decât aceasta!

Opinia potrivit căreia noua coronavirus va deveni parte din noua normalitate pare să fie cea mai pozitivă perspectivă de a vedea lucrurile. Există opinii mult mai pesimiste, iar ceea ce trăim în prezent să nu fie decât o mică parte din ceea ce va urma.

“Aceasta este o epidemie din cauze naturale și pe cât de rea pare, dacă urmezi un tratament rezonabil poți avea o fatalitate de numai 1%.

Ar putea urma epidemii care să fie mai periculoase decât aceasta, inclusiv acelea care nu sunt din cauze naturale …care sunt o formă a bio-terorismului,” a declarat cunoscutul om de afaceri Bill Gates.

O „repetiţie generală“ pentru tulburările din viitor

Cercetătorul Jem Bendell vede în criza actuală o „repetiţie generală” pentru tulburările care urmează din cauza schimbării climatice. Mai mult, britanicul este de părere că măsurile de izolare şi distanţare socială impuse în lume pentru combaterea coronavirusului urmează să devină o obişnuinţă.

„În societăţile industriale moderne, cedările din cauza covid-19 par un fel de repetiţie generală pentru tipul de prăbuşire pe care schimbarea climatică riscă să îl provoace”, a declarat el, potrivit Bloomberg. „Această criză relevă fragilitatea modului de viaţă actual”, a adăugat el.