Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, este pricipalul vinovat pentru prăbușirea monedei naționale, acuză adversarii politici ai liberalilor de la PSD.

Social-democrații au postat pe pagina oficială de Facebook a partidului o listă cu greșelile pe care le-a făcut Cîțu, care au condus la situația critică în care se află azi Leul.

”Se mai miră cineva?”

”Se mai miră cineva că piața financiară este cuprinsă de neîncredere și incertitudine și că euro înregistrează record negativ după record negativ?”, întreabă PSD-ul, arătînd că ministrul liberal al Finanțelor:

” – este demis de 3 ori de Parlament prin voturile de la audieri și moțiune simplă,
– face încontinuu declarații iresponsabile,
– se împrumută la dobânzi de 14 ori mai mari decât Bulgaria și duble față de Grecia,
– face dezmăț în cheltuielile publice,
– taie venituri la bugetul de stat, în favoarea clientelei politice,
– nu acoperă deficitul de euro din țară nici prin intrări de fonduri europene, nici prin investiții străine directe și nici prin exporturi mai mari,
– nu propune nimic, nicio soluție, ci din contră, desființează și programele de stimulare a economiei implementate de PSD,

”Promite lucruri fantastice”

– promite românilor ”lucruri fantastice” , precum scumpiri în lanț la alimente, medicamente, servicii, facturi,
– susține, exact în ziua în care cursul euro ajunge la un maxim istoric, că românii vor avea rate mai mici.

”În cei 2 ani și 10 luni de guvernare PSD puterea de cumpărare a câștigului salarial net a crescut cu 25%, iar a punctului de pensie cu 35%.

În 3 luni și jumătate, Guvernul PNL reduce, pas cu pas, puterea de cumpărare a românilor”, precizează social-democrații, în mesajul postat pe internet.

”ANTICIPATE = AUSTERITATE”, își încheie PSD-ul mesajul.