A şasea fabrică de anvelope a Continental din Asia va fi situată în Rayong, o provincie aflată la aproximativ 140 km de Bangkok, şi va fi operaţională din 2019. 

Continental AG, prezent şi pe piaţa din România, este al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope. 

Conform Agerpres, în prima fază a proiectului, Continental va investi 250 de milioane de euro (267 de milioane de dolari). Fabrica va produce anual patru milioane de anvelope pentru maşini şi camioane uşoare, produsele sale urmând să fie vândute în toată regiunea Asia-Pacific, inclusiv Thailanda. În urma unor investiţii suplimentare, capacitatea de producţie ar putea ajunge la 25 de milioane de anvelope pe an. 

Şi alţi mari producători globali de anvelope sunt prezenţi în Thailanda, inclusiv Bridgestone, Sumitomo Rubber Industries, Goodyear Rubber, Tire şi Michelin. 

Continental AG a raportat recent o creştere a vânzărilor cu 3% anul trecut, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la divizia auto şi a majorării cererii de anvelope de iarnă în ultimele trei luni din 2016. 

Marja de profit s-a situat la aproximativ 10,7% în 2016, la vânzări de aproximativ 40,5 miliarde de euro. 

Pentru 2017, Continental estimează o creştere a vânzărilor de peste 6%, la mai mult de 43 de miliarde de euro (45,3 miliarde de dolari), în timp ce marja de profit ar urma să depăşească 10,5%. 

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzinele din Timişoara, Sibiu şi Braşov.